Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Čokoladni mousse: Desert koji osvaja na prvi zalogaj

Čokoladni mousse: Desert koji osvaja na prvi zalogaj

Donosimo recept

Ako tražiš desert koji je istovremeno lagan, prozračan i neodoljivo čokoladan, čokoladni mousse je pravi izbor. Ovaj klasik francuske kuhinje priprema se brzo, a rezultat je kremasta poslastica kojoj je teško odoljeti.

Sastojci (za 4 porcije):

- 200 g tamne čokolade (min. 60% kakaa)

- 3 jaja (odvojeno bjelanjci i žumanjci)

- 40 g šećera u prahu

- 200 ml slatkog vrhnja za šlag

- prstohvat soli

- (po želji) malo vanilije ili ruma za aromu

Priprema:

- Otopi čokoladu

Nareži čokoladu na komadiće i otopi je na pari ili u mikrovalnoj pećnici na niskoj snazi. Pusti da se malo ohladi.

- Umiješaj žumanjke

U otopljenu čokoladu dodaj žumanjke i dobro izmiješaj dok ne postane glatka smjesa.

- Istuci bjelanjke

Bjelanjke s prstohvatom soli izmiksaj u čvrsti snijeg. Pred kraj dodaj šećer u prahu i miksaj dok ne postane sjajan.

- Istuci vrhnje

Posebno izmiksaj slatko vrhnje u čvrsti šlag.

- Spajanje

U čokoladnu smjesu prvo lagano umiješaj šlag, a zatim pažljivo dodaj snijeg od bjelanjaka, miješajući špatulom kružnim pokretima kako bi mousse ostao prozračan.

- Hlađenje

Raspodijeli mousse u čaše ili zdjelice i ostavi u hladnjaku barem 2 sata da se stegne.

Posluživanje:

Čokoladni mousse možeš posuti naribanom čokoladom, svježim bobičastim voćem ili dodati malo tučenog šlaga za dekoraciju.

Rezultat je lagan, pjenast desert bogatog čokoladnog okusa koji se topi u ustima – savršen za romantičnu večeru ili slatko iznenađenje za obitelj.

Vaša reakcija na temu