Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Evo kako doma pripremiti vruću čokoladu, uz trik za svilenkastu teksturu

Evo kako doma pripremiti vruću čokoladu, uz trik za svilenkastu teksturu

Priprema traje svega šest minuta

Vruća čokolada, mnogima omiljeni desert i napitak u jednom, priprema se vrlo jednostavno. No priprema traje nekoliko minuta dulje od 'siromašnog rođaka' - instant-kakaa. 

Punkufer donosi recept koji skriva i jedan trik s kojim se od teksture dobiva svilenkasto gusto čudo. Naime, osim kakaa u prahu, ide i konkretna količina čokolade s većim udjelom kakaa.

Da biste napravili ovu vruću čokoladu, treba vam šest minuta i isto toliko sastojaka.

Sastojci: 

- 1 l punomasnog mlijeka

- 25 g kakaa u prahu

- 50 g šećera

- 100 g čokolade s većim udjelom kakaa (>60%)

- ¼ čajne žličice ekstrakta vanilije

- prstohvat soli.

Priprema:

Mlijeko, kakao i šećer stavite u lonac i uz miješanje kuhajte dok smjesa ne postane vruća, ali ne zavrije. Ugasite vatru i dodajte komadiće čokolade pa miješajte dok se ne otope. Umiješajte prstohvat soli i ekstrakt vanilije te poslužite vruće - može i sa šlagom i(li) sljezovim kolačićima. 

Vaša reakcija na temu