Vruća čokolada, mnogima omiljeni desert i napitak u jednom, priprema se vrlo jednostavno. No priprema traje nekoliko minuta dulje od 'siromašnog rođaka' - instant-kakaa.
Punkufer donosi recept koji skriva i jedan trik s kojim se od teksture dobiva svilenkasto gusto čudo. Naime, osim kakaa u prahu, ide i konkretna količina čokolade s većim udjelom kakaa.
Da biste napravili ovu vruću čokoladu, treba vam šest minuta i isto toliko sastojaka.
Sastojci:
- 1 l punomasnog mlijeka
- 25 g kakaa u prahu
- 50 g šećera
- 100 g čokolade s većim udjelom kakaa (>60%)
- ¼ čajne žličice ekstrakta vanilije
- prstohvat soli.
Priprema:
Mlijeko, kakao i šećer stavite u lonac i uz miješanje kuhajte dok smjesa ne postane vruća, ali ne zavrije. Ugasite vatru i dodajte komadiće čokolade pa miješajte dok se ne otope. Umiješajte prstohvat soli i ekstrakt vanilije te poslužite vruće - može i sa šlagom i(li) sljezovim kolačićima.