Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Squirrel_photos from Pixabay Evo kakva su nutritivna svojstva kapulice

Evo kakva su nutritivna svojstva kapulice

Omiljena uskrsna povrćka, odlično ide uz mladu janjetinu

Uskrs je na vratima, a blagdanski stol je nezamisliv bez kapulice. Mladi luk izvrsno se slaže uz mladu janjetinu, koja je također omiljena delicija u ovo doba godine.

Za vas koji obožavate mladu kapulicu, provjerili smo njezina nutritivna svojstva.

U 100 grama kapulica ima svega 27 Kcal. Ima 0,97 grama proteina, 5,74 grama ugljikohidrata, 3,91 grama šećera, 1,8 grama vlakana te 0,47 grama masti.

Oko 90 % ukupne mase mladog luka čini voda, zato bez straha od debljanja, ovog Uskrsa možete 'udariti' po kapulici.

Nutricionisti savjetuju da ga jedete u kombinaciji s proteinskim namirnicama, znači mesom. Pa ako niste ljubitelj janjetine, mladi luk možete jesti i s mesom peradi, svinjetinom, teletinom/govedinom/junetinom pa i ribom.

Vaša reakcija na temu