Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: pixabay Evo koliko za dva tjedna na Oktoberfestu zarade konobari i konobarice

Evo koliko za dva tjedna na Oktoberfestu zarade konobari i konobarice

Cifra bi vas mogla iznenaditi

Prema pisanju njemačkih medija, da bi uopće radili na Oktoberfestu, konobari i konobarice moraju platiti domaćinima unaprijed 1.500 eura za hranu i piće te čišćenje posuđa koje koriste ili eventualno razbiju. Za smještaj će izdvojiti i do 2.500 eura, piše Fenix-magazin.

Eva je radila kao konobarica na Oktoberfestu te je putem TikToka otkrila kako je najskuplji smještaj bio 2.500 eura, a u prostoriji u kojoj je ona spavala bili su samo madraci, a u sobi je spavalo petero ljudi.

Prema informacijama portala 'TZ', domaćini velikih šatora Oktoberfesta u dva tjedna ostvare do osam i devet milijuna eura prometa. Od toga im ostaje oko milijun eura dobiti. Čak i manji šatori imaju prodaju od milijun do dva milijuna eura.

Prošle godine Oktoberfest je gradu donio oko 1,49 milijardi eura.

Vaša reakcija na temu