Portal Živim donosimo jednu brzu, nepečenu torte od Nutelle i sira! Odlična slatko-kiselkasta kombinacija, uz hrskavu koru od lješnjaka!
Recept je pripremila: Nešto slatko by Katarina
Podloga od keksa i lješnjaka (sastojci za dvije kore)
200 g mljevenog keksa
100 g sitno sjeckanih (na nož) lješnjaka
150 g maslaca
3 žlice Nutelle
Priprema:
- Kekse izmeljite (ako već niste kupili mljevene) pa dodajte lješnjake
- Maslac otopite na laganoj vatri i sve sjednite sa kesima i lješnjacima
- Smjesi dodajte Nutellu, pa je utisnite u kalup za torte veličine 24 cm
- Podlogu stavite u hladnjak, a za to vrijeme napravite kremu.(jedna kora ide kao podloga torte, druga ide (ali ne morate napraviti ovaj korak) na vrh torte kao dodatan krokant i dekoracija).
Krema od Nutelle i sira
250 g krem sira
250 g mascarponea
10 žlica Nutelle
500 ml vrhnja za šlag
Priprema:
- Krem sir i mascarpone povežite mikserom
- U posebnoj posudi umutite vrhnje za šlag
- U šlag miješajući dodajte mješavinu sira.
- Od dobivene kreme oduzmite 4 žlice kreme (ako radite i gornju koru, oduzmite još malo kreme od sira), a u preostali dio kreme stavite Nutellu
- Na podlogu od keksa stavite kremu od sira (4 žlice), pa kremu od Nutelle
- Tortu vratite u hladnjak (barem 4 sata neka bude na hladnom).
- Tortu ukrasite tostiranim lješnjacima ili gornjim korom koju ohladite u kalupu, odvojite od kalupa, premažite sirom, izrežite i stavite na vrh torte
- Uživajte u ovom brzom i jako finom desertu.