Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO: U Zadru održan Wine EnoGASTRO VIP Event s porukom

FOTO: U Zadru održan Wine EnoGASTRO VIP Event s porukom

'Samo zajedno možemo ostvariti značajne rezultate za naš turizam!'

Sedmo izdanje Wine EnoGASTRO VIP Eventa, ciklusa međunarodnih konferencija vinskih, ugostiteljskih i gastronomskih znalaca, ove godine je okupilo i privuklo još veći broj izlagača i posjetitelja, a nakon izuzetno uspješnih evenata u Rijeci, Novigradu i Splitu, uslijedio je Zadar gdje je 17.ožujka 2023. održan 31. po redu event u Falkensteiner hotel & Spa Iaderi i njihovom novom Kongresnom centru Fortis.

Ovaj po mnogočemu poseban i autentičan događaj, u organizaciji agencije Ricere Mercato, s tradicijom koja traje već sedmu godinu u kontinuitetu, održava se u pet gradova diljem Hrvatske s ciljem podizanja izvrsnosti hrvatskog ugostiteljstva i turizma.

Wine EnoGASTRO VIP Event je usmjeren na ugostitelje i hotelijere kako na vlasnike tako i djelatnike objekata, te općenito na HoReCa sektor i gospodarstvenike usko vezane uz ugostiteljstvo i turizam.

Nezaobilazan je događaj za sve koji žele ulagati u svoje znanje i poslovni razvoj, učiti od vrhunskih međunarodnih stručnjaka, te razmijeniti iskustva s drugim kolegama i ostvariti kontakte s potencijalnim klijentima.

Ove godine je pripremljen najbogatiji program do sada s mnoštvom stručnih degustacija, predavanja i edukativnih radionica, a posjetitelje je dočekao domaćin Dantes Begić i njegov vrijedan tim, s porukom da je riječ o zajedničkom događaju svih sudionika uključujući i posjetitelje, koji svojim dolaskom podržavaju događaj, jer jedino zajedno možemo ostvariti izvrsne i značajne rezultate za naš turizam!

S fokusom na kvalitetu i velikim naglaskom na male proizvođače s ciljem promocije lokalne enogastronomije, nastupili su probrani izlagači iz svih dijelova Hrvatske i šire regije, uz proizvođače iz mikrolokacije destinacije održavanja eventa. Tako su u Zadru od lokalnih proizvođača imali priliku predstaviti se izvrsni Butić pršuti iz Škabrnje, ekološka poljoprivredna zadruga Maslina i Vino iz Polače, lokalna craft pivovara Brlog iz Zadra, nagrađivani vina i likeri Fiolić, zatim vinari Kraljevski vinogradi, Bora, Fiolić, Ker-Vin, te Solana Nin sa širokom paletom svojih slanih, ali i slatkih proizvoda sa soli. Posebnu pažnju i pohvale posjetitelja su privukli učenici Srednje škole Plitvička jezera, koji su predstavili svoje profesionalne konobarske, kuharske i slastičarske vještine.

Uz eno-gastro ponudu, ljubitelji automobila su mogli razgledati najnovije Peugeot modele auto kuće Avia Cars Zadar.

Publika na Wine EnoGASTRO VIP Eventu je također ciljana i probrana, dok je sudjelovanje moguće isključivo uz pozivnicu, a u dobroj tradiciji dosadašnjih evenata, organizator je u suradnji s brojnim partnerima i izlagačima, svojim gostima omogućio sav program besplatno: od ulaza, korištenja čaša do stručnih radionica, predavanja i kuharsko-edukacijskih degustacija, što ovaj događaj izdvaja po svojoj posebnosti.

Brojni profesionalci su prepoznali Wine EnoGASTRO VIP Event po izvrsnom i sadržajnom edukacijskom programu, koji je u Zadru otvoren degustacijskom radionicom 'Crvena vina zadarske regije... dragocjeni nektar!' pod vodstvom Manuele Plohl, vrhunske sommelierke WSET 3 razine, koja je predstavila probrane etikete lokalnih vinskih kuća MasVin, Kraljevski vinogradi, Bora, Fiolić i Ker-Vin.

Kako nas prate i kako pratimo na društvenim mrežama, sudionicima je otkrio Ivan Boban, direktor tvrtke Cosmic Production, s višegodišnjim iskustvom u marketingu, turizmu i ugostiteljstvu, koji je skrenuo pažnju na važnost digitalnog marketinga u ugostiteljstvu i turizmu.

Prva vinska akademkinja na ovim prostorima i sommelierka Mira Šemić, ujedno direktorica renomiranih gastro vodiča Gault&Millau Slovenije i Gault&Millau Srbije, redovito privlači veliki interes publike, a na ovogodišnjoj degustacijskoj radionici pod nazivom Mira i tri mušketira, je bila u pratnji svojih prijatelja-vinara Ščurek, Prelac i Matić, koji su osobno predstavili svoje etikete.

Sve što treba znati o kavi na radionici pod nazivom 'Arabica vs. Robusta', otkrio je Zoran Trkulja, Franckov profesionalni barista i tehnički sudac, te trener na brojnim strukovnim nagradama, a posjetitelji su imali priliku usporedno kušati te dvije vrste kave.

Nakon prvog ciklusa edukacija, uslijedila je, uzvanicima uvijek najatraktivnija, enogastro-edukacijsko-degustacijska prezentacija gostujućih chefova, u izvedbi kojih su se smjenjivali vrhunski sljedovi, koje je Mira Šemić izvrsno uparila s odgovarajućim pratećim vinima. 

Drugi niz stručnih predavanja nastavljen je na najbolji mogući način, uz vrhunske pjenušce i sommeliera WSET 3 razine Juru Andrijaševića, koji je radionicom Zlatne perle - Pjenušava renesansa Radgone, posjetitelje vizualno i degustativno proveo kroz podrume Radgonskih gorica i njihove pjenušce od prirode preko tradicije do ambicije.

O još jednoj važnoj temi, moći gostoljubivosti i kvalitetnoj brizi o gostu je govorila mentorica i stručnjakinja za gostoljubivost Sanja Krmpotić, istaknuvši lojalnost gosta kao preduvjet za dugoročno uspješno poslovanje u svim uslužnim djelatnostima, a podizanje izvrsnosti usluge neophodno za budućnost hrvatskog ugostiteljstva i turizma.

Zašto i kako odabrati najprikladniju glazbu u hotelima i ugostiteljskim objektima uz prezentaciju inovativnog ozvučenja, pojasnio je Ivan Boban, direktor Meridian Chapters (Cosmic Production).

Nagrađivani maslinari Deni Červar i Andrea Brečević - Rheos su na edukativno-degustacijskoj radionici predstavili uvijek zanimljivu, dobrodošlu i nepresušnu temu o primjeni ekstra djevičanskog maslinova ulja u gastronomiji.

Zaključno predavanje je bilo posvećeno još jednom gastronomski važnom piću - pivi, a kako craft pivo pokreće trendove i promjene u ugostiteljstvu je govorila Ana Teskera, upraviteljica jedine hrvatske zadružne craft pivovare Brlog iz Zadra, te posjetiteljima prezentirala različite stilistike njihovih etiketa. Nakon završnog druženja s izlagačima, tim Wine EnoGASTRO VIP Eventa se zahvalio svim uzvanicima, partnerima i pokroviteljima: Grad Zadar, Zadarska županija i Turistička zajednica Zadarske županije, Hrvatska turistička zajednica, Obrtnička komora Zadarske županije, Ministarstvo turizma i sporta, te Ministarstvo poljoprivrede Republike Hrvatske.

Nakon Zadra na kojem smo imali gotovo 500 posjetitelja, Wine EnoGASTRO VIP Event nastavlja svoju misiju i put prema Zagrebu, gdje će 29. ožujka 2023. godine u hotelu Antunović biti održan idući, ujedno zaključni ovogodišnji event ove velike i za turizam vrlo značajne turneje.

Vaša reakcija na temu