Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Anđela Šćepanović FOTO Izabrane najbolje lumblije, evo tko su pobjednici

FOTO Izabrane najbolje lumblije, evo tko su pobjednici

U Veloj Luci uživalo se u plodovima jeseni

Sinoć je u Centru za kulturu Vela Luka održano završno događanje manifestacije 'Stajun od lumblije' - izložba i natjecanje za izbor najbolje lumblije Vele Luke. Uoči blagdana Svih svetih, kada se lumblije pripremaju, posjetitelji su mogli uživati u plodovima jeseni koje su izložili natjecatelji i kušanju lumblija koje su se natjecale za izbor one najbolje. 

Stručni žiri u sastavu prof. Josip Žuvela kao predsjednik te Radenka Barčot, Mladenka Padovan, Marko Barčot i Dragiša Barčot ocijenio je ukupno 20 lumblija i izabrao tri najbolje.

Treće mjesto osvojila je Gordana Prižmić, drugo mjesto Linda Tabain, a titula Zlatne lumblije išla je u ruke Lidije VlašićNagradu za najljepše uređeno izložbeno mjesto dobio je Dječji vrtić Radost, a posebnu nagradu za sudjelovanje, kao prvi muški natjecatelj i najmlađi u pojedinačnoj konkurenciji, osvojio je Josip Dragojević.

U atriju Centra posjetitelji su mogli kupiti lumblije koje nose zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla na nacionalnoj razini koju su prve u Veloj Luci dobile proizvođačice Leonida Grbin i Katarina Surjan.

'Zahvaljujemo se svim sudionicima ovogodišnjeg natjecanja, posebno našem stručnom žiriju te klapi FD Kumpanije i maloj Mafrini, koji su svojim nastupima upotpunili ovo događanje i stvorili ugodnu atmosferu. Vidimo se dogodine na Stajunu od lumblije', poručili su organizatori - Općina Vela Luka, Turistička zajednica i Udruga maslinara Vela Luka.

Vaša reakcija na temu