Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTO Započeo 1. Skradinski festival rižota

FOTO Započeo 1. Skradinski festival rižota

Sinergija stručnih panela, okusa, mirisa i divnog ambijenta

Suncem okupane i kišom osvježene ulice Skradina spremno su dočekale prve goste i posjetitelje 1. Skradinskog festivala rižota i načina života. Dva stručna panela u prvom dijelu petka, privukla su vrsne i priznate stručnjake iz svijeta gastronomije i enologije koji su iz srca, argumentirano i decentno pričali o aktualnim temama. Paneli su bili odlična uvertira za vrhunac festivala, odnosno Rižot Cooking Show koji nas očekuje u subotu, 14. rujna od 17 sati na Trgu Male Gospe u Skradinu.

U ime domaćina, goste su pozdravili Bernarda Marasović, direktorica Turističke zajednice Grada Skradina i Antonijo Brajković, gradonačelnik Skradina izrazivši veliko zadovoljstvo, zahvalnost i srdačnu dobrodošlicu svima koji su dio mozaika 1. Skradinskog festivala rižota i načina života.

Prvi panel održan u Scardona Parku bio je na temu: 'Gubi li tradicionalna gastronomija korak s aktualnom konfekcijskom gastro potražnjom?' -  Jure Galić- (Hrvatska turistička zajednica), Katija Guljelmović (OPG Pašeta Trsteno), Mirjana Kotiga (Miro Tartufi Motovun), Dragica Lukin (najnagrađivanija slastičarka u Hrvatskoj), Tome Računica (restoran Cantinetta Skradin) i Krešimir Šakić (direktor TZ Šibensko-kninske županije), podijelili su svoja mišljenja o autohtonim jelima u aktualnom okruženju uz jasnu poruku da moramo čuvati i promovirati tradicionalna, hrvatska jela koja su dio naše baštine i kulture života, a skradinski rižot postaviti na pijedestal.

Uslijedio je panel na temu: 'Enološka raznolikost i bogatstvo Hrvatske – prednosti i izazovi' - Gordan Goreta (NP Krka), Ivana Jurić (Turistička zajednica Osječko – baranjske županije), David Matković (Turistička zajednica Motovun), Mario Pavić (Restoran Mario Rogoznica) i Smiljan Reljić (OPG i vinarija Vizzulin), iznijeli su zanimljive teze iz bogatog iskustva, riječima punih ljubavi prema enogastronomiji kojoj su posvetili cijeli život.

'Svi navedeni ugostitelji bit će s nama i u subotu kada će pripremati vrsne rižote uz glavnu zvijezdu, skradinski rižot. Stoga, pridružite nam se drugog, ujedno i završnog dana festivala od 17 sati na Trgu Male Gospe u Skradinu. 

Kao završetak prvog izdanja ove manifestacije, u 21 sati, organiziramo i koncert Jasne Zlokić. Čekamo vas s puno dobre volje, zabave i punih tanjura. Vidimo se!', poručuju organizatori.

Vaša reakcija na temu