Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Jadran Babić FOTOGALERIJA Dugogodišnji vlasnik Noštroma otvorio restoran na terasi hotela Radisson Blue

FOTOGALERIJA Dugogodišnji vlasnik Noštroma otvorio restoran na terasi hotela Radisson Blue

Zlatko Marinović snage je udružio s unukom Stipom

Proslavljeni hrvatski chef Zlatko Marinović u četvrtak je svečano otvorio vrata svog novog restorana Triton koji je smješten u uglednom splitskom hotelu Radisson Blu. Na ovaj način Marinović je započeo novo razdoblje svoje bogate karijere posvećene hrvatskoj, poglavito dalmatinskoj kuhinji koji je desetljećima promovirao po cijelome svijetu. 

Više od dvadeset godina isto je činio djelujući na čelu legendarnog restorana Noštromo, a sada će sa svojom važnom misijom nastaviti u posve drugačijem ambijentu. Za razliku od Noštroma koji se nalazi tik uz ribarnicu te je kvadraturom bitno manji, novi restoran ima impozantan interijer, ali i terasu s koje pogled oduzima dah. K tome, Marinović u Tritonovoj kuhinji neće biti usamljen jer mu je ondje desna ruka mladi, ali već sada etablirani chef, ujedno njegov ponos - unuk Stipe Marinović

'U nekadašnjem Capersu, bivšem restoranu hotela Radisson, otvorili smo Triton kojeg će voditi dida i unuk. Nakon prodaje Noštroma svi su očekivali da ću stati s poslom, ali za mene je ovaj novi izazov prvenstveno potreba da još više educiram moga Stipu. Mentorstvo je u našem poslu jedan od najboljih načina učenja jer znanja nikada dosta. Tko uistinu živi kuhinju, živi je cijeli život pa tako i ja. Možda sam i mogao malo smiriti tempo, a ne ući u još veću kulinarsku priču od Noštroma, ali kad mi je ponuđen ovaj prostor i kada smo ga unuk i ja vidjeli, nastalo je oduševljenje na koje nisam mogao biti ravnodušan. Rekli smo: Idemo u to! I tako je bilo. Danas smo tu i sada samo treba raditi najbolje što znamo', zaključio je Marinović.

Na djedove riječi nadovezao se mladi Stipe.

'Silno sam uzbuđen jer je ovo potpuno novo iskustvo. Sve mi je jako zanimljivo. U Noštromu sam napravio prve prave kulinarske korake, još u prvom razredu srednje škole i uvijek će mi biti draga uspomena. No ovo je novi izazov, prilika koja se ne pruža svakome i nešto što mladi chef poput mene može samo poželjeti. Još kada znam da imam ovako dobrog učitelja, zaista mogu reći da jedva čekam sve ono što je pred nama, kao i čuti prve reakcije gostiju', kazao je. 

Pod sloganom 'novo mjesto, stara priča', Marinovići će u Tritonu pripremati svoja prepoznatljiva jela, no sada će okusi, boje i mirisi Dalmacije gostima biti predstavljeni na još sofisticiraniji način kako bi i domaći i stranci uživali u svim čulima. Restoran, naime, neće biti namijenjen samo hotelskim gostima, nego će u njemu Splićani imati svoju pravu gastronomsku oazu, odnosno mjesto jedinstvenog susreta tradicije i modernog. A da je tako, uvjerili su se već na otvaranju. Uglas su pohvalili zalogaje u kojima su unuk i djed spojili mladost i iskustvo, odnosno jela koja podjednako poštuju bogatstvo dalmatinske prošlosti i nove dosege kulinarske budućnosti.

Triton je večeras i službeno otvoren, a djelić ozračja u fotogaleriji donosi nam Jadran Babić.

Vaša reakcija na temu