Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FOTOGALERIJA Solin dobio prvi street food restoran, zavirite u 21210!

FOTOGALERIJA Solin dobio prvi street food restoran, zavirite u 21210!

Ante Ojdanić se odlučio na ovaj poslovni pothvat nakon 20 godina rada kao chef u vrhunskim restoranima

Solinjani, ali i svi ljubitelji dobre spize, odnedavno mogu uživati u jelima nagrađivanog chefa Ante Ojdanića u novootvorenom ugostiteljskom objektu pod nazivom 'Street food 21210' na adresi Zvonimirova 74.

Street food hranu karakterizira jednostavnost, brza priprema, da se može jesti 'u hodu' i da nije skupa. Iako je u posljednje vrijeme ima sve više, svakako je izazov konkurirati kvalitetom jer je 2017. godine Tajlanđanka Jay Fai za svoj štand u Bangkoku dobila Michelinovu zvjezdicu i time zapravo potvrdila kako street food nije nekvalitetna hrana, što je do tada, a često i danas, uvriježeno mišljenje.

Dokaz tome je Solinjanin Ante Ojdanić koji je nakon 20 godina rada u vrhunskim restoranima kao chef otvario prvi street food restoran u Solinu. Popričali smo s njim, a prvo što nas je zanimalo jest odakle mu hrabrost otvoriti svoj restoran u vrijeme kada mnogi uhodani biznisi zbog korona krize zatvaraju vrata...

- Razumijem vaše pitanje i nadam se da neće zvučati bahato, ali ja vjerujem u svoj koncept, imam viziju i misiju i nije me strah. Jednostavno sam odlučio početi raditi za sebe, a i nisam jedini kuhar koji je iz visokog ugostiteljstva napravio ovakav potez.

Pretpostavljamo da očekujete i goste iz Splita, kako ćete konkurirati splitskim street food restoranima?

- Trenutno sam zaista koncentriran na Solin jer sam tu prvi, ali naravno da očekujem i goste iz Splita. Kao i u dosadašnjem svom radu i pristupu kuhinji, koristim isključivo kvalitetne namirnice i to lokalnog podrijetla. Sve što mogu sam proizvesti, poput kruha, peciva, tjestenine, njoka i kolača, proizvodit ću sam jer mi je cilj napraviti vlastiti brand. Moji zaposlenici su profesionalci, tu je dio mog tima s kojim radim godinama, držimo se svih standarda, držimo jedni do drugih, a svi skupa do svakoga gosta. Atmosfera je domaća i opuštena, a street food na višoj razini. Ma čujte, ja želim da moja djeca kao i sva ostala ne jedu ćevape i bureke na zidiću, nego da dođu, sjednu i pojedu kvalitetan obrok. Zato imamo 18 sjedećih mjesta unutra, vani 6, a naravno da gosti većinom traže 'to-go'. 

Što nudite?

- Tjestenine, rižote, ribu i meso na grillu, vege, burgere, salate, juhe i slatko. Jelovnik se mijenja na mjesečnoj bazi. Svaki dan imamo drukčiju ponudu gotovih jela po cijeni od 45 kuna, a svake subote menu od 100 kuna za predjelo, glavno jelo i desert. Dakle, tu smo i za školarce i za mlade parove i domaćinstva, a i gurmane! 

Hoće li Vam nedostajati dekoriranje jela, pjenice i svi noviteti koje je zadnjih godina gastronomija donijela?

- Neće mi faliti jer ja i dalje radim cateringe u sklopu svoje firme, najam kuhara i edukacije te konzalting. Kuhanje je moja ljubav, strast, moj život.

Možete li izdvojiti jelo s Vašim potpisom na koje ste ponosni?

- To je ono pitanje 'Koje vam je dijete najdraže?', ha, ha. U svakom jelu uživam i zaista je teško izdvojiti, ali reći ću 'lignje s domaćim njokima i slanutkom' kao jelo sa žlicom, a od burgera '21210' koji je od junetine s tim da je njegova 'tajna' u crnom umaku i dodacima. No, o okusima se ne raspravlja, pa dođite do nas, kušajte i ocijenite. Radimo svaki dan osim nedjelje od 10 do 23 sata.

Vaša reakcija na temu