Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Press FOTOGALERIJA Studenti kineziologije po obrok u novu kantinu

FOTOGALERIJA Studenti kineziologije po obrok u novu kantinu

Pogledajte kako izgleda

U zdravom tijelu - zdrav duh! Stara je to latinska poslovica koja je danas, u vremenu svih zdravstvenih problema koje nosi moderan život, aktualnija no ikad. Zdrav mentalni i fizički život danas zahtjeva kvalitetnu prehranu te redovitu tjelovježbu i bavljenje sportom. Stoga i ne čudi da je upravo Kineziolški fakultet u Splitu bio jedna od najpoželjnijih destinacija za studiranje ovogodišnjih maturanata jer 'zdrav i uravnotežen život' je zanimanje budućnosti. Svoju je kvalitetu u sportskom pogledu ovaj fakultet već potvrdio, a od danas će mu porasti kvaliteta i u pogledu prehrane.

Studenti kineziologije svoj će obrok odsad moći potražiti u novouređenoj kantini jednostavne prehrane Studentskog centra u Splitu smještenoj na drugom katu njihove zgrade u Teslinoj 6. Kantina je veličine 90m² i modernog je uređenja uz 45 sjedećih mjesta. Studenti će uz iksicu moći konzumirati sokove, vodu, kavu, sendviče, kroasane i ostala peciva te hladne salate. Uz studente kineziologije u kantini se očekuu i studenti splitskog UMAS-a, te srednjoškolci i nastavno osoblje. Međutim, nemojmo zaboraviti kako kantina kao prostor u kojemu se služe jednostavna jela i pića ne predstavlja samo mjesto za konzumiranje obroka, već je njena uloga i društvena: to je mjesto susreta, razgovora, rasprava ali i smijeha i predaha od predavanja. Tu će veliku ulogu odigrati i vanjski dio kantine smješten ja 100m² velikoj terasi s koje pogled puca na zvonik svetog Duje. Sunčanih je dana u Splitu preko 300 pa nema sumnje da će se na terasi tražiti mjesto više za ispijanje klasične splitske kave.

Vrijednost investicije je nešto manje od 100.000 eura. Djelatnici Studentskog centra u Splitu željno iščekuju prve korisnike.

Vaša reakcija na temu