Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRAND GOURMET 2024: Deset godina inovacija i natjecanja za kraj turističke sezone

GRAND GOURMET 2024: Deset godina inovacija i natjecanja za kraj turističke sezone

Započele su prijave za ŠKMER-ov međunarodni festival u Splitu

Deseto izdanje Grand Gourmeta održat će se od 12. do 16. studenog 2024. u splitskom hotelu Amphora. Ovaj međunarodni festival ugostiteljskih vještina, koji ujedno simbolično označava kraj turističke sezone, okuplja profesionalne konobare, barmene, bariste, timove hotela i restorana, kao i učenike turističko-ugostiteljskih škola iz Hrvatske i inozemstva. Kroz niz natjecanja u individualnim i timskim kategorijama, sudionici će imati priliku pokazati svoje vještine, osvojiti vrijedne nagrade te steći prepoznatljivost u ugostiteljskoj branši.

Osim natjecateljskog dijela, jubilarni Grand Gourmet nudi i bogat edukativni program. Svakog dana festivala, uz natjecanja, održavat će se besplatni masterclassovi, predavanja, radionice i treninzi pod vodstvom domaćih i inozemnih stručnjaka iz HoReCa sektora. Na ovim edukacijama sudjelovat će vodeći chefovi, sommelieri, F&B menadžeri i drugi profesionalci iz ugostiteljske struke. Poseban naglasak stavljen je na programe za učenike srednjih škola, čime se potiče i promovira mlade koji žele postići izvrsnost u ovom sektoru.

'Grand Gourmet i ove godine predviđa i donosi trendove za razdoblje pred nama te pruža priliku svim posjetiteljima natjecanja, kao i sudionicima edukacija, radionica i masterclassova, da se upoznaju s novitetima, inspiriraju i pripreme za nove poslovne uspjehe. Ono što je najvažnije, ovaj događaj postaje mjesto susreta i razmjene ideja. U svijetu eno-gastronomije i ugostiteljstva svaki je dan pred profesionalcima, F&B menadžerima i voditeljima niz izazova. Za neke od tih izazova imamo izvrsna rješenja koja će na Grand Gourmetu predstaviti vrhunski stručnjaci. Ono što doista donosi ljepotu ugostiteljskim zanimanjima su natjecanja, za koja se natjecatelji ozbiljno pripremaju te tijekom priprema postižu izvrsne rezultate. Postaju još bolji, atraktivniji i uspješniji. Osvajanje medalja također znači jako puno - isplati se odvažiti i potruditi!', poručila je Alma Harašić Bremec, organizatorica natjecanja.

Svi zainteresirani moći će se prijaviti za praćenje natjecanja, sudjelovanje u žiriju, kao i za edukativne programe putem online obrasca. Prednost će, kao i do sada, imati predstavnici struke i ugostiteljskih objekata.

Manifestaciju organizira Udruga šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER) uz podršku Ministarstva turizma i sporta, Turističkih zajednica Splitsko-dalmatinske županije i grada Splita te drugih partnerskih organizacija, s ciljem unapređenja i promocije ugostiteljskih zanimanja. Posljednjih pet godina domaćin festivala je grad Split.

Vaša reakcija na temu