Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash IDEJA ZA BRZINSKI RUČAK Piletina u tortilji kojoj možete dodati pola frižidera

IDEJA ZA BRZINSKI RUČAK Piletina u tortilji kojoj možete dodati pola frižidera

Donosimo recept

Burrito, tradicionalno meksičko jelo čiji su glavni elementi tortilja od pšeničnog brašna, bogati nadjev koji uključuje i meso, i rižu, i grah, i puno svježeg povrća, uz fini preljev ili ljutkasti dip ustvari je brzo i jednostavno jelo. Ako imate nekoliko tortilja, kupovnih ili, još bolje, domaćih koje ste ispekli koji dan ranije, u njih možete ubaciti baš sve što vam padne pod ruku. Punkufer predlaže nadjev od sočne piletine i gljiva, preliven finim umakom od jogurta, i s puno svježeg povrća.

Jeste li znali da je tortilja izvrsna alternativa kruhu i za doručak? Napravite burrito od pet sastojaka gotov u svega nekoliko minuta i doručkujte kao kralj.

A bogato nadjevena tortilja za ručak gotov u 20 minuta?

Sastojci za burrito:

- 4 tortilje (kupovne ili domaće)

- 2 komada pilećih prsa

- 250 g sitnijih šampinjona

- 400 g konzerviranog graha (crvenog ili crnog pinto graha)

- 200 g konzerviranog kukuruza

- 2 rajčice

- 1 svježi krastavac

- 1 veća glavica ljubičastog luka

- 1 manja glavica zelene salate

- 50 g cheddar sira (može i parmezana ili bilo kojeg drugog ribanca)

- maslinovo ulje

- 2 žlice sojina umaka

- 1 žličica origana.

Za preljev:

- 180 g grčkog jogurta

- 1 režanj češnjaka

- 1 žlica maslinova ulja

- 1 žličica dimljene paprike

- prstohvat soli

- malo papra.

Priprema:

Piletinu narežite na manje kockice, pospite je origanom, prelijte s malo maslinova ulja i dvije žlice sojina umaka. Pustite da se kratko marinira dok pripremite ostale sastojke.

Šampinjone lagano iščetkajte (ako ima zaostale zemlje) pa ih prepolovite.

Zelenu salatu operite, istrgajte listove i posušite ih, luk narežite na tanke ploške ili kolute, rajčicu na sitne kockice, krastavac operite, posušite i narežite na ploške.

Ocijedite grah i kukuruz.

Grčki jogurt izmiješajte s maslinovim uljem, dodajte žličicu dimljene paprike, protisnuti češnjak, posolite, popaprite i dobro izmiješajte.

Na dobro zagrijanoj tavi kratko ispržite piletinu (4 - 5 minuta) uz stalno miješanje, izvadite je van pa na istoj tavi grilajte šampinjone, također 5 minuta, izvadite ih van pa ih dodajte piletini i izmiješajte.

Na istoj tavi kratko zagrijte i grilajte tortilje.

Napunite svaku tortilju: stavite list zelene salate, dvije žlice graha, žlicu kukuruza, dodajte koju žlicu piletine i šampinjona, zatim malo ribanog sira, pospite listićima luka, kockicama rajčice i ploškama krastavca pa sve prelijte s nekoliko žlica umaka od jogurta. Zarolajte burrito i poslužite.

Vaša reakcija na temu