Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay IDEJA ZA OBITELJSKI RUČAK Lazanje s piletinom i gljivama

IDEJA ZA OBITELJSKI RUČAK Lazanje s piletinom i gljivama

Donosimo recept

Lazanje ne moraju biti samo s crvenim mljevenim mesom jer u njih odlično ide i piletina pomiješana s ukusnim gljivama i špinatom. Ove malo drugačije lazanje će svi obožavati

Sastojci:

- 3 pileća prsa

- 2 lovorova lista

- 1 žlica maslinovog ulja

- 4 žlice nasjeckanog češnjaka

- 250 g gljiva, narezanih

- 250 g svježeg špinata

- suhi listovi za lazanje

- 50 g parmezana, naribanog

- 1 žličica sušenog bosiljka

- velika šaka krušnih mrvica.

Za umak od sira:

- 100 g maslaca

- 100 g običnog brašna

- 750 ml mlijeka

- 1 žličica senfa

- 140 g cheddar sira, naribanog.

Priprema:

Pileća prsa i lovor stavite u lonac i prelijte hladnom vodom. Zakuhajte pa smanjite na laganu vatru i kuhajte 20 minuta.

U tavi na srednje jakoj vatri prepržite češnjak i gljive sedam minuta, umiješajte špinat, začinite i maknite s vatre.

Kuhanu piletinu natrgajte i stavite u tavu s gljivama. Pomiješajte zajedno i ostavite sa strane.

Za umak od sira otopite maslac u tavi. Umiješajte brašno i miješajući dodajte mlijeko. Dodajte senf i miješajte još 3 minute. Maknite s vatre, dodajte sir i ohladite 10 minuta. U tepsiju dodajte sloj kuhane piletine.

Pokrijte listovima za lazanje, dodajte sloj umaka od sira. Ponovite. Pomiješajte parmezan, bosiljak i krušne mrvice u maloj posudi i pospite lazanje.

Zagrijte pećnicu na 180°C stupnjeva i pecite 45 minuta do jedan sat, piše The Sun, prenosi 24 sata

Vaša reakcija na temu