Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay IDEJE ZA DORUČAK Recepti s grizom

IDEJE ZA DORUČAK Recepti s grizom

Okusi djetinjstva

Kremasti griz je jedno od onih jela koja smo obožavali jesti kao djeca, ali nekako smo ga zaboravili kako smo odrasli. Vrijeme je za ponovno uživanje u njegovu okusu, uz 3 različita recepta.

Griz s kakaom

Sastojci: 

- 1 l mlijeka 

- 10 žlica pšeničnog griza

-  5 žlica šećera 

- kakao za posipanje.

Priprema: 

U lonac ulij mlijeko i pomiješaj ga sa šećerom. Mlijeko zagrij do vrenja i neka se sav šećer otopi. U kipuće mlijeko dodaj griz i pažljivo miješaj pjenjačom nekoliko minuta. Kada se zgusnuo, griz makni sa štednjaka i nastavi miješati još koju minutu. Gotov griz presipaj u tanjur i obilno ga posipaj kakaom, piše Miss Gastro.

Griz sa šumskim voćem

Sastojci:

- 1 l mlijeka      

- 10 žlica pšeničnog griza    

- 4 žlice šećera 

- 100 g šumskog voća 

- 1 žlica meda.

Priprema:

U lonac ulij mlijeko i pomiješaj ga sa šećerom. Mlijeko zagrij do vrenja i neka se sav šećer otopi. U kipuće mlijeko dodaj griz i pažljivo miješaj pjenjačom nekoliko minuta. Kada se zgusnuo, griz makni sa štednjaka i nastavi miješati još koju minutu te gotov griz presipaj u tanjur i ostavi da se ohladi. U blenderu pomiješaj šumsko voće i med te gotovu smjesu prelij preko hladnog griza. 

Griz s bananom, lješnjacima i cimetom

Sastojci:

- 1 l mlijeka

- 10 žlica pšeničnog griza

- 3 žlice meda 

- 1 banana 

- 20 g lješnjaka 

- 1 žličica cimeta.

Priprema:

Mlijeko u loncu zagrij do vrenja. U kipuće mlijeko dodaj griz i pažljivo miješaj pjenjačom nekoliko minuta.  Kada se zgusnuo, griz makni sa štednjaka i nastavi miješati još koju minutu. U to vrijeme u griz umiješaj i med te cimet. Gotov griz presipaj u tanjur. Na griz dodaj nasjeckane banane i cijele lješnjake te sve posipaj s malo cimeta i meda. 

Vaša reakcija na temu