Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ILI IH VOLITE ILI IH MRZITE Donosio recept za najbolje tripice!

ILI IH VOLITE ILI IH MRZITE Donosio recept za najbolje tripice!

Sastojci za ovo jelo su poprilično jeftiniji, receptura je jednostavna, a na vama je da probate i odlučite - jeste li ljubitelj

Tripice jelo koje ili obožavate ili prezirete. Ne postoji neki neutralan stav o njima.

Ovo je tradicionalno jelo od iznutrica, a osim kao tripice, poznate su i pod nazivom fileke, dropce ili tripe.

Glavni sastojak su želuci (goveda, janjca, koze, svinje, divljači…) koje prije pripreme treba jako temeljito isprati i još temeljitije očistiti.

Sastojci za ovo jelo su poprilično jeftiniji, receptura je jednostavna, a na vama je da probate i odlučite - jeste li ljubitelj tripica, piše Glas Istre.

Sastojci:

80 dkg tripica (želuca) u komadu

4 kapule

6 češnja češnjaka

2 velike žlice kunšerve (koncentrata rajčice)

1 velika žlica brašna

par listova lovora

pršemula

sol

papar

ulje

Priprema:

Tripice očistite i operite, i kuhajte u čistoj vodi u koju ste dodali lovorov list, na laganoj vatri, oko dva sata. Nemojte baciti vodu od kuhanja, trebat će vam kasnije!

Kad su tripice skuhane, u dubljem loncu na vrućem ulju izdinstajte sitno narezanu kapulu, a kad dobije zlatnu boju, dodajte i nasjeckani češnjak.

Dodajte šaku nasjeckane pršemule.

Kuhane tripice ohladiti i narezati ih na sitne trakice te pomiješati sve zajedno i dinstati oko pola sata.

Dodajte i par listova lovora.

Nakon 15-ak minuta dodajte 2 velike žlice kunšerve, promiješajte, i kuhajte na laganoj vatri uz podlivanje s vodom u kojoj su se kuhale tripice.

Pred sam kraj, u šalici tople vode pomiješajte žlicu brašna, i dodajte u lonac da zgusnete 'toč'. Pustite da provrije uz povremeno miješanje, i odmah nakon toga ugasite i poslužite.

Preporuka: servirajte uz toplu palentu.

Vaša reakcija na temu