Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Jaja iz mikrovalne za doručak: Poširana, kuhana ili kajgana

Jaja iz mikrovalne za doručak: Poširana, kuhana ili kajgana

Brzo, jednostavno i ukusno

Klasično kuhanje jaja je prilično jednostavno, ali kad nestane plina ili struje, ili ste u žurbi, jaja možete pripremiti i u mikrovalnoj pećnici. Evo kako to napraviti brzo i jednostavno, pišu 24 sata.

Kajgana

U usporedbi s jajima iz tavice, okus kajgane iz mikrovalne je sličan okusu klasičnog omleta. Bit će malo većeg obujma i laganija, poput soufflea.

Priprema:

Razbijte dva jaja u šalici.

Dodajte kapljicu mlijeka ako želite da budu mekša.

Promiješajte.

Postavite mikrovalnu na 2 minute na najjaču temperaturu.

Zaustavljajte rad mikrovalne i miješajte kajganu svakih 30 sekundi.

Poširana jaja

Iako se bjelanjak neće u potpunosti omotati oko žumanjka kao u loncu, verzija iz mikrovalne pećnice je savršeno kuhane teksture, piše portal Prevention.

Priprema:

Napunite zdjelu ili šalicu do pola s vodom, jaja razbijte u drugu šalicu i polako ih pretočite u šalicu ili posudu s vodom. 

Lagano ubodite središte žumanjaka vrhom noža.

Pokrijte plastičnom folijom i namjestite mikrovalnu na najvišu temperaturu na 1 minutu.

Tvrdo kuhana jaja

Kod pripreme tvrdo kuhanog jaja u mikrovalnoj, treba paziti da jaje ne eksplodira. Ne smije se kuhati na najjačoj temperaturi.

Priprema:

Stavite dovoljno vode u zdjelu da prekrije cijelo jaje. Zagrijte posudu s vodom, minimalno 3 minute, da postane vruća.

Lagano iglom probušite dno jaja kako biste izbjegli pucanje ljuske.

Stavite jaje u posudu s vrućom vodom, prekrijte posudu s tanjurom i stavite u mikrovalnu na srednju temperaturu na 4 minute. 

Napomena: Ako volite tekući žumanjak, jaje je nakon 4 minute spremno za jesti, a ako volite tvrdi žumanjak kuhajte još 2 minute, ukupno 6 minuta.

Vaša reakcija na temu