Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Screenshot Jedini recept za sirnicu koji će vam ikad trebati

Jedini recept za sirnicu koji će vam ikad trebati

Uspjet će i onima koji se prvi puta odvaže napraviti je

Iskušajte ovaj tradicionalni recept koji će uspjeti i onima koji će se prvi put odvažiti napraviti mirisnu sirnicu. Donosi ga Punkufer.

Sastojci:

1 kg brašna za dizana tijesta

250 g maslaca

250 g šećera

Žličica soli

3 jaja

6 žumanjaka

2 dl mlijeka

20 g suhog kvasca

2 vanilin šećera

1 dl soka od naranče

Malo tamnog ruma ili rakije

Limunova korica

Priprema:

1. Ako je mlijeko iz frižidera, malo ga ugrijte da bude mlako i pomiješajte s kvascom, žličicom šećera i malo brašna. Ostavite na toplom da kvasac proradi desetak minuta.

2. U drugu posudu pomiješajte brašno, ostatak šećera, sol, vanilin šećer, koricu limuna, rum, narančin sok, 2 jaja i 6 žumanjaka, maslac koji ste otopili te dodajte kvasac.

3. Sve to dobro umijesite i ostavite na toplom mjestu da se diđe minimalno tri sata.

4. Tijesto podijelite na tri dijela, oblikujte sitnice i škarama na vrhu napravite dva reza i stavite u hladnu pećnicu.

5. Zatim pećnicu uključite na 200 stupnjeva te pecite 20 minuta. Nakon što se sirnica pekla 20 minuta izvadite je iz pećnice i premažite je razmućenim žumanjkom te pospite razmrvljenim kockama šećera. Vratite u pećnicu i pecite još 20 minuta na 150 stupnjeva.

Vaša reakcija na temu