Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay JEDNOSTAVAN RECEPT Cheescake s borovnicama

JEDNOSTAVAN RECEPT Cheescake s borovnicama

Ljetno osvježenje

Kremasti i lagani cheesecake s borovnicama može biti odlično ljetno osvježenje. 24 sata donosi jednostavan recept.

Sastojci: 

- 1,5 šalica borovnica

- 1,5 šalica šećera + još dvije žlice

- 2 žličice kukuruznog škroba

- žlica limunova soka

- šalica izmrvljenih keksa

- 2 žlice maslaca

- 240 g kremastog sira

- 240 g kiselog vrhnja

- 2 žličice ekstrakta vanilije

- 4 jaja

- 2 žlice brašna.

Priprema: 

Ugrijte pećnicu na 170°C.

Ugrijte borovnice s pola šalice šećera i kukuruznim škrobom. Kuhajte dok ne zavrije pa smanjite vatru i neka se krčka pet minuta.

Ulijte smjesu u blender s limunovim sokom i miksajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu.

Pomiješajte izmrvljene kekse s dvije žlice šećera i maslacem. Utisnite smjesu u lim za pečenje i pecite deset minuta pa ostavite sa strane.

Istucite kremasti sir, dodajte šalicu šećera te kiselo vrhnje i vaniliju.

Dodajte i jedno po jedno jaje pa umiješajte brašno.

Nadjev prelijte preko ispečene kore, a preko prelijte sirup od borovnica.

Stavite tortu u posudu napunjenu s vodom te pecite sat i 25 minuta.

Dobro ohladite i poslužite.

Vaša reakcija na temu