Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash JEDNOSTAVNO I BRZO Recept za šampinjone koji se tope u ustima

JEDNOSTAVNO I BRZO Recept za šampinjone koji se tope u ustima

Sjajan su prilog brojnim jelima

Pirjani šampinjoni sjajan su prilog brojnim jelima - poslužiti ih možete uz pečeni odrezak, piletinu i svinjetinu s roštilja, dodati uz burger, posipati po pečenim jajima, sljubiti s kuhanom tjesteninom ili kremastom palentom. Izbora je stvarno napretek.

Da biste napravili ukusne šampinjone, ne trebate mnogo dodataka. Dovoljno ih je prepirjati na maslacu s nešto češnjaka i začinskog bilja.

Ako želite da vam šampinjoni budu savršeni, nemojte ih potapati pod vodom prije termičke obrade. Radije ih očetkajte i tako uklonite prljavštinu s njihove površine, piše Punkufer.

Sastojci za pirjane gljive:

- 400 g šampinjona

- 4 žlice maslaca

- 4-5 češnja češnjaka

- svježi timijan nasjeckan

- sol i papar po želji

Priprema pirjanih gljiva:

U tavi zagrijte maslac na umjerenoj temperaturi.

Očistite češnjak i narežite ga na manje komade. Dodajte češnjak na rastopljeni maslac i pirjajte oko 30 sekundi uz često miješanje.

Izvadite češnjak iz tave.

Na preostaloj masnoći prepirjajte šampinjone narezane na kriške i pirjajte sve zajedno oko pet do osam minuta, odnosno dok gljive ne omekšaju te ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Posolite i popaprite po želji.

Na koncu ih pomiješajte s češnjakom te svježim listićima timijana.

Vaša reakcija na temu