Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Jeste li znali da je gin odličan za vaše zdravlje?

Jeste li znali da je gin odličan za vaše zdravlje?

Ipak, ne pretjerujte

Često su ugodne večeri popraćene opuštajućom čašom vina, a druženja ne bi bila potpuna bez uživanja u koktelima, vinu uz obrok ili slatkom gutljaju domaćeg likera.

Ipak, jedno piće osvaja više simpatija nego bilo koje drugo. Potpuni je favorit i ženama i muškarcima i pravi je čarobni napitak ukoliko želite popraviti raspoloženje kad vam dan baš i ne ide onako kako ste zamislili. Riječ je ukusnom i krepkom ginu.

Gin je u posljednje vrijeme nezaobilazan u kućnim druženjima i opuštanjima tijekom vikenda. Možete ga pronaći u omiljenim kolačima, palačinkama, prava je to čaša osvježenja i čiste kreposti koji se poslužuje uz aromatične začine, ružine pupoljke, voće ili sok. Odlično pristaje baš svakoj kombinaciji, briše stres i savršeno se slika. Uz sve to, odličan je i za zdravlje. Često ga proglašavaju i savršenim zdravim napitkom uz koji se ne možete udebljati. Win-win!

U gin se dodaju bobice smreke koje mnogi smatraju “superhranom”. Bobice smreke prepune su antioksidansa koje imaju blagotvorne zdravstvene prednosti, od zdravlja kože do zaštite od kroničnih bolesti i bolesti srca.

Studija o antioksidansima otkrila je da bobice smreke čak dijele neke od istih antioksidansa kao i ulje čajevca, koje dokazano djeluje na zdravlje kože. Drugo istraživanje u Industrial Crops and Products pokazalo je da esencijalno ulje bobica smreke može imati i anti-ageing svojstva, što može pomoći u sprečavanju bora. No, budite oprezni ako pijete džin i tonik na suncu: sok limete može nadražiti kožu na jakom suncu, što potencijalno može uzrokovati stanje koje se naziva fitofotodermatitis.

Gin je jedan od najmanje kaloričnih alkoholnih pića s 97 kalorija po čašici, piše Insider. Bobice smreke stupaju na snagu povećavanjem broja enzima koji razgrađuju vašu hranu i pomažu u probavi. To također znači manje nadutosti.

Bobice smreke sadrže flavonoide koji su izvrsni za prevenciju bolesti srca i poboljšanje cirkulacije. Iako bi, naravno, pretjerano pijenje moglo imati suprotan učinak. Umjereno konzumiranje i hedonističko okruženje, učinit će da se osjećate odlično.

Slobodno si priuštite čašu gina i prepustite se njegovom osvježavajućem okusu.  Natočite čašu omiljenog pića i zakoračite u vikend potpuno oslobođeni od stresa. Ipak, ne pretjerujte, piše Novi list.

Vaša reakcija na temu