Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Keksići sa čokoladom po receptu prve dame Amerike

Keksići sa čokoladom po receptu prve dame Amerike

Ispekla ih je pripadnicima Nacionalne garde

Kako bi se zahvalila Nacionalnoj gardi što čuvaju njih, ali i zgradu Kongresa, nova prva dama Amerike Jill Biden potrudila se i ispekla im je svoje omiljene kekse te im donijela u košarici. Riječ je o keksićima od zobenih pahuljica i čokolade, koji su ujedno njezin favorit i koje često peče za predsjednika i sebe.  Inače, chocolate chip cookies, keksi su čija je priprema iznimno jednostavna, stoga i ne čudi da su toliko popularni u domovima Amerikanaca. 

Sama Jill Biden najviše voli one napravljene od zobenih pahuljica sa sušenim brusnicama i čokoladom, a T-portal donosi recept za iste. 

Sastojci:

1 šalica brašna 

3/4 žličice cimeta 

1/2 žličice praška za pecivo 

1/2 žličice sode bikarbone 

1/2 žličice soli 

1/2 šalice maslaca koji nije slan i koji je sobne temperature 

1/2 šalice smeđeg šećera 

1/2 šalice krupnog bijelog šećera 

1 jaje 

1/2 žličice ekstrakta vanilije 

2 šalice zobenih pahuljica 

1 šalica suhih brusnica 

120 grama tamne čokolade (60 %) isjeckane na komadiće 

Priprema: 

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a na pleh postavite papir za pečenje. Najlakše će vam biti ukoliko imate žlicu za sladoled kojom ćete grabiti i stavljati smjesu. S mikserom u zdjeli izmiješajte maslac sa smeđim i krupnim šećerom dok se ne sjedini i smjesa ne postane svjetla i pjenasta. Dodajte jaje, ekstrakt vanilije i miksajte do fine teksture. Smanjite brzinu na mikseru na najnižu i polako dodajte brašno u koji ste prethodno umiješali cimet, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Sa kuhačom potom umiješajte zobene pahuljice, brusnice i čokoladu. Imajte na umu da će smjesa biti poprilično čvrsta i teška za miješanje. Uzmite žlicu za sladoled i s njom grabite smjesu koju ćete potom stavljati na papir za pečenje dovoljno udaljene jedne od drugih, a potom dlanom ruke utisnite kuglu kako bi dobili krugove. 

Pecite 15 do 18 minuta dok ne dobiju zlatnu boju, s time da na sredini pečenja okrenite pladnjeve (oni keksi koji su bili iza neka dođu naprijed i obrnuto). Kada izvadite iz pećnice, ostavite na papiru za pečenje da se hladi dvadesetak minuta. 

Vaša reakcija na temu