Doručak je najvažniji obrok u danu. Stoga je važno da on bude nutritivan, ali i ukusan. Jaja su jedan od najpopularnijih doručaka, pogotovo kad se napravi kajgana, donosi mirror.co.uk, a prenosi Večernji list.
No većina ljudi radi jednu pogrešku kod spravljanja kajgane – dodaje mlijeko. Prema anketi provedenoj na društvenim mrežama Buzzfeeda, 60 posto ljudi u kajganu dodaje mlijeko jer tvrde da tako postižu kremastu teksturu, ali zapravo postižu suprotno. Mlijeko mijenja okus jaja i čini ih razvodnjenima i gumenima. Britanski kuhar otkrio je kako napraviti savršenu kajganu. Umjesto dodavanja mlijeka, chef Dan Joines u kajganu dodaje maslac.
Prvo zagrije maslac na vrućoj tavi, sve dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodaje jaja. Vatru ostavi na srednjoj ili slaboj temperaturi, dok lagano kuhačom miješa i preklapa jaja, što rezultira kremastom i ukusnom kajganom, spravljenom u samo nekoliko minuta, otkriva Večernji list.