Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Kuhar otkrio najbolji način za pripremu kajgane: Dodajte samo jedan ekstra sastojak

Kuhar otkrio najbolji način za pripremu kajgane: Dodajte samo jedan ekstra sastojak

Rezultat je kremasti obrok u svega nekoliko minuta

Doručak je najvažniji obrok u danu. Stoga je važno da on bude nutritivan, ali i ukusan. Jaja su jedan od najpopularnijih doručaka, pogotovo kad se napravi kajgana, donosi mirror.co.uk, a prenosi Večernji list

No većina ljudi radi jednu pogrešku kod spravljanja kajgane – dodaje mlijeko. Prema anketi provedenoj na društvenim mrežama Buzzfeeda, 60 posto ljudi u kajganu dodaje mlijeko jer tvrde da tako postižu kremastu teksturu, ali zapravo postižu suprotno. Mlijeko mijenja okus jaja i čini ih razvodnjenima i gumenima.  Britanski kuhar otkrio je kako napraviti savršenu kajganu. Umjesto dodavanja mlijeka, chef Dan Joines u kajganu dodaje maslac. 

Prvo zagrije maslac na vrućoj tavi, sve dok ne dobije zlatnu boju, a zatim dodaje jaja. Vatru ostavi na srednjoj ili slaboj temperaturi, dok lagano kuhačom miješa i preklapa jaja, što rezultira kremastom  i ukusnom kajganom, spravljenom u samo nekoliko minuta, otkriva Večernji list.

Vaša reakcija na temu