Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Kuhar pokazao kako napraviti savršene pržene krumpiriće

Kuhar pokazao kako napraviti savršene pržene krumpiriće

Bolje od McDonald'sa

Morgan Hipworth ima tek 19 godina, a već ima svoj restoran Bistro Morgan Bakehouse u Melbourneu.

Na TikToku je pokazao kako radi pomfrit za kojeg kaže da je finiji nego onaj iz McDonald'sa, a i zdraviji jer ga ne morate pržiti u dubokom ulju.

Za pržene krumpiriće na njegov način trebaju vam četiri sastojka: krumpir s crvenom korom, maslinovo ulje, sol i začini.

Na početku Morgan krumpire nareže na prutiće.

- Nakon što ste ih narezali, prutiće stavite u lonac s hladnom vodom i morskom soli te ih tako ostavite nekoliko minuta - rekao je.

Nakon što ste ih namočili, prutiće krumpira još prokuhajte dvije minute. Zog tog će krumpirićima trebati manje vremena da se ispeku u pećnici i ispast će prozračniji.

Nakon što ste ih prokuhali, ocijedite krumpiriće i stavite ih u pećnicu. 

- Posolite ih, začinite svojim omiljenim začinima i poškropite maslinovim uljem pa pecite na 200 °C oko 25 minuta. I to je to, savršeni pomfrit - zaključio je.

Iako su se mnogi oduševili njegovim receptom, bilo je i onih kojima cijeli proces predugo traje.

@morganhipworth

you can’t beat crunchy roast potatoes ##foryou ##cooking ##yum

♬ original sound - Morgan Hipworth
Vaša reakcija na temu