Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay / ilustracija KULINARSKI TRIK Pečeni svinjski kotleti kao iz najboljih restorana

KULINARSKI TRIK Pečeni svinjski kotleti kao iz najboljih restorana

Za polizati prste...

Iskusni chefovi u dobrim restoranima znaju pripremiti jelo koje savršeno uravnotežuje slane, slatke, kisele, gorke i umami okuse. Imate osjećaj da je meso u restoranu uvijek finije? Tajna se vjerojatno skriva u tom balansu.

Želite li kod kuće poboljšati okus pečenih svinjskih kotleta, voćni pekmezi su odlično rješenje, piše Punkufer. Karamelizirajte meso sa svake strane na tavi na štednjaku, a potom dovršite u pećnici uz često premazivanje upravo pekmezom.

Slatko-kiselo voće iz teglice predstavlja odličnu glazuru za meso. Iako se možete poslužiti različitim pekmezima, sa svinjetinom će se posebno dobro sljubiti šljive, jabuke, marelice i smokve.

Sastojci:

- 4 deblja svinjska kotleta

- 80 g pekmeza po želji

- biljno ulje za pirjanje

- sol i papar po želji

Priprema:

1. Zagrijte ulje u tavi.

2. Meso posolite i popaprite sa svake strane pa stavite na zagrijanu tavu.

3. Pecite meso sa svake strane nekoliko minuta, dok ne dobije smeđu koricu.

4. Prebacite kotlete u lim za pečenje i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva oko 15 do 20 minuta, odnosno dok se termički ne obrade do kraja. Duljina pečenja ovisi o debljini kotleta.

5. Tijekom pečenja nekoliko puta premažite kotlete željenim pekmezom.

6. Poslužite toplo s prilogom po želji.

Vaša reakcija na temu