Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay KULINARSKI TRIKOVI Iskusni chefovi otkrili tajnu najhrskavijeg pomfrita

KULINARSKI TRIKOVI Iskusni chefovi otkrili tajnu najhrskavijeg pomfrita

Savršen i kod kuće

Bio on francuski ili belgijski, gotovo svi obožavaju pomftit. Ali kako napraviti da bude hrskav, a opet mekan i kremast, lijepe žute boje i da nije natopljen uljem? 

Trikove kako ispeći savršeni pomfrit za Chicago Tribune otkrili su chefovi Bart Vandael i Ben Sheagren, specijalisti za belgijsku kuhinju. 

1. Izaberi krumpir crvene kože i bijelog mesa; te vrste obično imaju optimalnu razinu škroba za prženje.  

2. Krumpir operi i oguli. Izreži ga na prutiće debele otprilike pola centimetra.  

3. Krumpiriće ubaci u zdjelu s hladnom vodom da se ispere škrob s površine. Tako se krumpiri neće 'držati zajedno' u ulju. Posuši ih. 

4. Duboku tavu do pola napuni biljnim uljem i zagrij na otprilike 150 stupnjeva. Kad se ulje ugrije, polako ubacuj krumpiriće. Važno je da ne pretrpaš tavu.

5. Prži ih lagano 6 do 8 minuta. Još jedan savjet je da pomfrit nikad ne miješaš dok ga pržiš. Izvadi ih iz ulja i ocijedi. 

6. Ohladi ih na sobnoj temperaturi prije nego što nastaviš s prženjem.  

7. Netom prije posluživanja, ulje zagrij na cca 180 stupnjeva i ubaci 'blanširani' krumpir. Prži do zlatno-smeđe boje oko 3 minute. Izvadi i posluži, prenosi Miss Gastro

Vaša reakcija na temu