Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Freepik Lagana ljetna juha od povrća

Lagana ljetna juha od povrća

Poslužite toplo i ukrašeno svježim koprom

Za samo pola sata možete pripremiti ovu finu, laganu i osvježavajuću juha od povrća.

Zimi ovu juhu od povrća možete koristiti kao vitaminsku bombu protiv gripe!

Sastojci koji će vam trebati za pripremu juhe od povrća su: 4 mrkve, 4 lista kupusa, 4 lista zelenog kelja, 2 luka, pola korabe, korijen peršina, korijen celera, svježi kopar, sol, papar, kurkuma i ribana kašica, piše Mamin kutak

Prije početka pripreme potrebno je oprati sve povrće. Kupus i kelj narežite na tanke trakice a mrkvu na kolutiće. Korijen celera prerežite na pola, a korijen peršina na četiri dijela. Luk izrežite na malo veće komade.

U loncu na malo ulja kratko pržite luk, mrkvu, peršin, korabu i celer. Nakon otprilike 5 minuta dodajte dovoljno vode u lonac da prekrije svo povrće i pustite neka kuha.

Kada voda zakuha dodajte još oko 200 ml vode i ubacite kupus u lonac. Od začina, sada dodajte sol i papar, te poklopite i ostavite da kuha.

Kada voda ponovo zakuha, ubacite kelj. Ako je kelj omekšao, sada možete dodati ribanu kašicu. Nakon toga kuhajte dok kašica ne bude kuhana.

Pred kraj kuhanja dodajte pola žličice kurkume. Ukoliko želite, sada možete dodati i svježe lišće peršina i celera. Ugasite vatru, maknite poklopac i ostavite kuhati još 15 minuta.

Poslužite toplo i ukrašeno svježim koprom. Dobar tek!

Vaša reakcija na temu