Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay LJETNA POSLASTICA Koliko dugo treba kuhati kukuruz?

LJETNA POSLASTICA Koliko dugo treba kuhati kukuruz?

Donosimo nekoliko savjeta

Omiljena ljetna grickalica na plaži ili u šetnji gradom mnogima je kuhani kukuruz, ali je mnogo jeftinije kupiti ga i skuhati kod kuće.

Međutim, ako ga nikad niste kuhali kod kuće, možda se pitate koliko bi dugo zapravo trebalo da kuhati kukuruz, piše Stvar ukusa, prenosi Skuhaj.hr.

Sve ovisi o tome kuhate li mladi ili zreli kukuruz, kao i o tome koristite li običan ili ekspres lonac.

Ako kuhate mladi kukuruz u običnoj posudi, stavite ga u vruću vodu i kuhajte oko 10-15 minuta. Ako zreli kukuruz kuhate u običnom loncu, stavite ga u hladnu vodu, ali kuhate ga i znatno duže, oko 40 minuta.

Mladi kukuruz se kuha prilično brzo, za najviše deset minuta, ali je važno vatru uključiti na najjače. Mnogi griješe jer kod kuhanja dodaju sol u vodu, a zbog nje zrna postaju tvrđa i tako se produžuje vrijeme termičke obrade. Kukuruz posolite na kraju.

Kada ga čistite prije kuhanja, nemojte očistiti sve listove, ostavite barem dva da ga pokriju, a preostalo lišće posložite na dno lonca u kojem ćete ga kuhati. Tako ćete stvoriti 'izolaciju' i klipovi će brže biti skuhani, a imat će i poseban okus. Kuhanog ga ostavite da se ohladi u vodi, da se ne suši na zraku.

Još jedan trik za ukusniji kukuruz: Odmah na početku kuhanja dodajte žlicu maslaca u vruću vodu.

Vaša reakcija na temu