Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash MALO DRUGAČIJI RECEPT Zdravi čokoladni kolač

MALO DRUGAČIJI RECEPT Zdravi čokoladni kolač

Priprema je brza i jednostavna

Želite isprobati malo drugačiji i zdraviji kolač, ali jednako ukusan kao i njegove nezdrave verzije? Isprobajte ovaj sočni čokoladni brownie s batatom. 

U ovom kolaču nema rafiniranih šećera, nema jaja, a nema ni pšeničnog brašna, što ga čini zdravim, veganskim i bezglutenskih kolačem. Jednostavan je za pripremu, brzo je gotov, fin je i jako sočan. 

Sastojci:

- 250 g batata

- 6 datulja

- 1 žlica kokosova ulja

- 4 žlice javorova sirupa ili meda

- 100 g sitno mljevenih badema

- 4 žlice gorkoga kakaa

- 1 žličica ekstrakta od vanilije

- malo cimeta

- malo muškatnog oraščića.

Priprema čokoladnog kolača:

Batat ogulite, narežite na veće komade pa skuhajte na pari (oko 20 minuta), piše Zadovoljna

U blenderu ili jačoj sjeckalici blendajte kuhani batat i datulje dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte vaniliju, kokosovo ulje, javorov sirup i sve kratko izblendajte pa istresite u posudu.

U drugoj posudi izmiješajte bademovo brašno, kakao, cimet i muškatni oraščić. Dodajte suhe sastojke mokrima i izmiješajte dok se smjesa lijepo na sjedini.

Prebacite smjesu u manji pleh za pečenje koji ste premazali kokosovim uljem pa stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 °C i pecite oko 40-50 minuta. Probajte ga čačkalicom, brownie je pečen ako čačkalica izađe suha.

Ohladite ga pa poslužite prelivenog otopljenom čokoladom.

Vaša reakcija na temu