Nakon što su uređeni prostor i edukativna šetnica te postavljene klupe za odmor i interpretaciju, Milna ulazi u završnu fazu projekta 'Kratki predah u Milni – priče s mora kroz riječ, sliku i klik'. Preostaje završni korak: promocija digitalne riblje kuharice i atraktivni cooking show 'Isprobaj lokalne riblje delicije!', koji će se održati 6. prosinca.
Cooking show donosi iskustvo tradicionalne pripreme jela od ribe i morskih plodova, uz sudjelovanje profesionalnih kuhara iz ŠKMER-a koji će zajednički predstaviti recepte prenošene generacijama. Program dodatno naglašava važnost mediteranske prehrane - dijela UNESCO-ve nematerijalne svjetske baštine - i njezin doprinos zdravijem načinu života.
Važan dio događanja bit će i predstavljanje digitalne riblje kuharice, suvremene online zbirke recepata koja spaja tradiciju, edukaciju i dostupnost. Posjetitelji će receptima moći pristupiti putem web platforme ili QR kodova postavljenih uz edukativnu šetnicu, čime projekt dobiva trajnu interaktivnu komponentu.
'Želja nam je da svaki posjetitelj Milne ponese priču - bilo kroz recept, fotografiju, zvuk ili iskustvo s cooking showa', poručuju organizatori. Završnim događanjem 6. prosinca projekt će biti svečano zaokružen, dodatno obogaćujući kulturnu i turističku ponudu mjesta.
Projekt sufinancira Europska unija kroz Program za ribarstvo i akvakulturu Republike Hrvatske 2021.–2027.