Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Mini cheesecake od čokolade je desert gotov za samo 15 minuta

Mini cheesecake od čokolade je desert gotov za samo 15 minuta

Na ove fine kolače možete staviti preljev od čokolade ili voća, šlag...

Ovaj kolač može se pripremiti kao tortice u silikonskom kalupu ili kao tortu koja se radi u klasičnom klupu pa kasnije reže na šnite. Na kraju ga dekorirajte, piše 24sata.

Sastojci:

Za podlogu:

200 g razmrvljenih integralnih keksa

80 g rastopljenog nesoljenog maslaca

Za kremu:

3 žličice želatine u prahu

3 žlice vruće vode

250 g krem sira

3/4 šalice šećera 

1 šalica otopljene crne čokolade

600 ml vrhnja za šlag

2 žličice ekstrakta vanilije

Postupak:

Pomiješajte sastojke za podlogu i utisnite u silikonski kalup koji izgleda kao onaj za muffine. Ostavite sa strane. U posudici pomiješajte želatinu i vruću vodu. Potom izmiksajte krem sir sa šećerom dok ne bude kremasto pa uspite otopljenu čokoladu.

Dobro izmiksajte pa dodajte vrhnje za šlag i vaniliju te promiješajte. U to ulijte želatinu otopljenu u vodi, dobro promiješajte pa stavljajte u kalup, na podlogu od keksa i maslaca.

Ostavite da se dobro ohladi i stisne kako biste kasnije mogli svaki komad izvaditi i staviti na tanjur.

Na ove fine kolače možete staviti preljev od čokolade ili voća, šlag... Također, možete ga pripremiti u kalupu za tortu pa rezati na šnite.

Vaša reakcija na temu