Uz ovaj recept s niskim udjelom ugljikohidrata imate dvostruko zadovoljstvo bez žaljenja, jer se torta sastoji od vlažnog sloja s čokoladom i kremastog preljeva za cheesecake. I ne brinite o duplo većim kalorijama - ovaj kolač 2 u 1 sadrži malo ugljikohidrata, prenosi Novi list.
Sastojci:
Za čokoladni sloj:
50 g mljevenih badema
4 jaja
100 grama šlaga
1/2 pakiranja praška za pecivo
100 g ksilitola
40 g kakaa za pečenje
Za sloj cheesecakea:
250 g svježeg sira
150 grama krem sira
2 jaja
80 g ksilitola
Jedna mahuna vanilije
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 160 stupnjeva i namastite kalup za kolač. Prvo započnite s čokoladnim slojem i umutite jaja s vrhnjem. U drugoj posudi pomiješajte bademe sa ksilitolom, kakaom i praškom za pecivo te ovu smjesu pomiješajte sa smjesom od jaja.
Stavite čokoladno tijesto u kalup i pecite 20 minuta i zatim smanjite temperaturu na 140 stupnjeva. Dok se donji sloj kolača peče u pećnici, pripremite tijesto za cheesecake. Jaja odvojite i umutite bjelanjke u čvrst snijeg. Zatim žumanjke umutite u kremastu smjesu sa svježim sirom, krem sirom, ksilitolom i mahunom vanilije. Nakon toga pažljivo umiješajte umućene bjelanjke u smjesu.
Gotovo tijesto za cheesecake sada stavite na prethodno pečenu čokoladnu tortu i ponovno pecite oko 35 minuta u pećnici na 140 stupnjeva. Kako biste bili sigurni da je kolač gotov, napravite test s čačkalicom u sredini kolača. Također, cheesecake ne smije biti previše taman. Pustite da se čokoladni cheesecake s niskim udjelom ugljikohidrata ohladi nakon pečenja i poslužite uz, na primjer, jagode.