Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Mladi iz Centra Maestral u školi kuhanja

Mladi iz Centra Maestral u školi kuhanja

Pomoć u njihovoj pripremi za samostalni život

Nakon provedbe projekta u Zagrebu u svibnju ove godine, Kaufland škola kuhanja započela je i u Splitu. U suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici Maestral koji brine o djeci i mlađim punoljetnim osobama bez roditelja ili odgovarajuće roditeljske skrbi, Kaufland organizira radionice kuhanja za njihove korisnike od 12 do 18 godina koji će ovim putem steći osnovne kulinarske vještine potrebne za samostalan život.

Škola kuhanja sastoji se od šest interaktivnih radionica tijekom kojih će polaznici savladati osnove kuhanja i steći potrebna znanja za pripremu jela poput variva, tjestenina, ribe, ali i deserata.

Mnoge male tajne velikih majstora kuhinje već na prvoj radionici otkrio im je Ivan Temšić, pobjednik MasterChefa: 'Izuzetno mi je drago što sam dio ovog prekrasnog projekta i što imam priliku podijeliti svoje znanje i strast prema kuhanju s ovim mladim ljudima jer kuhanje nije samo vještina već i način izražavanja kreativnosti. Vjerujem kako će kroz ove radionice polaznici ne samo usvojiti kulinarske tehnike, nego i steći samopouzdanje koje im može pomoći u svakodnevnom životu'.

Kako se snaći u kuhinji i ne ostati gladan, osim Ivana, pokazat će im i naš poznati chef Nikša Boban, a kao gosti iznenađenja pridružit će mu se još neka renomirana imena gastro scene poput Andreje Cukrov koja će polaznicima pokazati kako zasladiti nepce.

Budući da djeca koja odrastaju u sustavu socijalne skrbi nemaju dovoljno prilika učiti svakodnevne vještine domaćinstva poput kuhanja i pripremanja obroka, cilj radionica je mladima olakšati početak samostalnog života izvan okvira centara koji će uključivati i snalaženje u kuhinji.

Vaša reakcija na temu