Mlada janjetina ili talijanski abbacchio je vrlo popularna vrsta mesa u Italiji, a posebice u Rimu. Rimljani su usavršili način za pripremu janjetine bez previše muke i filozofiranja.
Kad imate kvalitetno meso, treba vam tek nekoliko začina i sastojaka da biste ispekli finu, mekanu i sočnu janjeću koljenicu, piše Punkufer.
Sastojci:
1 janjeća koljenica od otprilike 1,5 kilograma
2-3 grančice ružmarina
2-3 češnja češnjaka
1 čaša bijelog vina
1 lovorov list
sol i papar po želji
ekstra djevičansko maslinovo ulje
Priprema:
1. Stavite janjetinu u lim za pečenje i prekrijte s očišćenim i nasjeckanim listićima češnjaka, ružmarinom i lovorovim listom.
2. Preko mesa prelijte vino, utrljajte maslinovo ulje, sol i papar.
3. Stavite peći meso u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 90 minuta.
4. Nakon pola sata izvadite lim iz pećnice, promiješajte začinsko bilje i podlijte meso tekućinama iz lima. U ovom trenutku možete dodati i kocke krumpira ako ih želite ispeći zajedno se mesom.
5. Nastavite peći na istoj temperaturi.
6. Poslužite toplo sa salatom po želji.