Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Najlakši način za sočnu pečenu janjetinu bez previše filozofiranja

Najlakši način za sočnu pečenu janjetinu bez previše filozofiranja

Tako to rade Talijani!

Mlada janjetina ili talijanski abbacchio je vrlo popularna vrsta mesa u Italiji, a posebice u Rimu. Rimljani su usavršili način za pripremu janjetine bez previše muke i filozofiranja.

Kad imate kvalitetno meso, treba vam tek nekoliko začina i sastojaka da biste ispekli finu, mekanu i sočnu janjeću koljenicu, piše Punkufer.

Sastojci:

1 janjeća koljenica od otprilike 1,5 kilograma

2-3 grančice ružmarina

2-3 češnja češnjaka

1 čaša bijelog vina

1 lovorov list

sol i papar po želji

ekstra djevičansko maslinovo ulje

Priprema:

1. Stavite janjetinu u lim za pečenje i prekrijte s očišćenim i nasjeckanim listićima češnjaka, ružmarinom i lovorovim listom.

2. Preko mesa prelijte vino, utrljajte maslinovo ulje, sol i papar.

3. Stavite peći meso u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 Celzijevih stupnjeva oko 90 minuta.

4. Nakon pola sata izvadite lim iz pećnice, promiješajte začinsko bilje i podlijte meso tekućinama iz lima. U ovom trenutku možete dodati i kocke krumpira ako ih želite ispeći zajedno se mesom.

5. Nastavite peći na istoj temperaturi.

6. Poslužite toplo sa salatom po želji. 

Vaša reakcija na temu