Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NEMOJTE KONZUMIRATI Državni inspektorat povukao namaz s polica

NEMOJTE KONZUMIRATI Državni inspektorat povukao namaz s polica

Pronađena salmonela

Državni inspektorat obavještava potrošače o opozivu proizvoda zbog utvrđene bakterije iz roda Salmonella spp.

Proizvođač je AB Foods Polska Sp.z.o.o. ul. Przemyslowa 2 67-100 Nowa Sol, Poljska. Proizvod u Hrvatskoj distribuira tvrtka SALVIA d.o.o., Radnička cesta 80, Zagreb.

'Zaprimili smo obavijest proizvođača o povlačenju proizvoda Al'Fez Natural Tahini - pasta od sezama 160 g zbog pozitivne analize na bakteriju salmonelu na jednom međunarodnom tržištu.

Kao distributer za područje Hrvatske provodimo opoziv na našem tržištu te molimo sve kupce da proizvod stave izvan prodaje.

Potrošače molimo da proizvod ne konzumiraju nego ga vrate uz povrat novca na prodajno mjesto gdje je proizvod kupljen (i bez predočenja računa).

Ovaj opoziv odnosi se isključivo na proizvode s istekom roka trajanja 07/2025 (31.7.2025.) EAN kod proizvoda: 5010338300890', priopćili su iz Salvie.

Ta vrsta salmonele obično izaziva gastroenteritis te asimptomatsko kliconoštvo. Inkubacija obično traje između 6 i 48 sati.

U slučajevima gastroenteritisa, što je najčešći klinički oblik, dolazi do nagle pojave mučnine, bolova u trbuhu, proljeva i povraćanja. Proljev prolazi spontano nakon tri do pet dana.

Može doći i do dehidracije koja često prati salmonelozni gastroenteritis, pa treba reagirati na vrijeme s terapijom kako bi se izbjegle moguće komplikacije.

Vaša reakcija na temu