Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay NEZAOBILAZNO BLAGDANSKO JELO Recept za francusku salatu

NEZAOBILAZNO BLAGDANSKO JELO Recept za francusku salatu

Priprema nije prezahtijevna

Blagdansko je vrijeme, a ono podrazumijeva obiteljska okupljanja oko stola. Mnogima je francuska salata nezaobilazan dio božićnog i novogodišnjeg menija. Više je različitih načina pripreme, a mi donosimo jedan od recepata koji nije prezahtijevan. 

Sastojci:

- 450 g zamrznute mješavine graška i mrkve

- 300 g krumpira

- 200 g kiselih krastavaca

- 2 jaja

- 360 g majoneze

- četvrtina kisele jabuke

- 2 žlice kiselog vrhnja

- 1 žličica senfa

- sol i papar. 

Priprema:

U kipuću, posoljenu vodu ubacite vrećicu zamrznute mješavine povrća (graška i mrkve). Kuhajte 10-15 minuta. 

Istovremeno u drugoj posudi u hladnu, posoljenu vodu stavite kuhati neoguljeni krumpir. 

Skuhajte i jaja te ih nasjeckajte na sitne kockice.

Ocijedite grašak i mrkvu, krumpir ogulite i narežite na sitne komade kad se ohladi. Potom na sitne kockice narežite jabuku. 

U drugoj posudi pomiješajte majonezu, vrhnje, senf, sol i papar. 

Dodajte kisele krastavce i sve zajedno izmiješajte.

Vaša reakcija na temu