Blagdansko je vrijeme, a ono podrazumijeva obiteljska okupljanja oko stola. Mnogima je francuska salata nezaobilazan dio božićnog i novogodišnjeg menija. Više je različitih načina pripreme, a mi donosimo jedan od recepata koji nije prezahtijevan.
Sastojci:
- 450 g zamrznute mješavine graška i mrkve
- 300 g krumpira
- 200 g kiselih krastavaca
- 2 jaja
- 360 g majoneze
- četvrtina kisele jabuke
- 2 žlice kiselog vrhnja
- 1 žličica senfa
- sol i papar.
Priprema:
U kipuću, posoljenu vodu ubacite vrećicu zamrznute mješavine povrća (graška i mrkve). Kuhajte 10-15 minuta.
Istovremeno u drugoj posudi u hladnu, posoljenu vodu stavite kuhati neoguljeni krumpir.
Skuhajte i jaja te ih nasjeckajte na sitne kockice.
Ocijedite grašak i mrkvu, krumpir ogulite i narežite na sitne komade kad se ohladi. Potom na sitne kockice narežite jabuku.
U drugoj posudi pomiješajte majonezu, vrhnje, senf, sol i papar.
Dodajte kisele krastavce i sve zajedno izmiješajte.