Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay ODLIČAN RECEPT Pizza s 'tijestom' od cvjetače

ODLIČAN RECEPT Pizza s 'tijestom' od cvjetače

Pomaže vam izgubiti višak kila

Ako želite zdraviju verziju pizze, utažite glad uz ukusan recept koji umjesto običnog tijesta za podlogu koristi cvjetaču. Na taj način nećete naštetiti zdravim prehrambenim navikama, a riječ je o vrlo ukusnom i zdravom receptu, prenosi IndianExpress, javljaju 24 sata.

Radhika Karle je na svojem Instagram profilu objavila recept i upute za pripremu ovog jela, pa iskušajte je li riječ o dostojnoj zamjeni.

Sastojci:

1 glavica cvjetače

1/2 šalice ribane mozzarelle

1/4 šalice ribanog parmezana

1/2 čajne žličice origana

sol

1/4 čajne žličice češnjaka

2 velika jaja

1/4 šalice umaka za pizzu

1/2 šalice narezanih i grilanih paprika, gljiva, tikvica i luka za nadjev

Postupak:

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. U tepsiju postavite papir za pečenje. Izrežite cvjetaču i kratko je pulsirajte u blenderu dok ne dobijete finu smjesu.

Potom cvjetaču kratko prokuhajte na pari, oko pet minuta. Prekrijte poklopcem i ostavite da se ohladi. Potom u velikoj zdjeli promiješajte hladnu cvjetaču sa 1/4 šalice Mozzarelle, parmezanom, origanom, solju, češnjakom i jajima.

Smjesu raširite po papiru za pečenje oblikujući krug u obliku pizze. Stavite u pećnicu na 20 minuta.

Potom izvadite i premažite umakom za pizzu, dodajte povrće i ostatak mozzarelle te vratite u pećnicu na još 10 minuta.

Vaša reakcija na temu