Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Omiljeni recept za teletinu na naglo u umaku od gljiva

Omiljeni recept za teletinu na naglo u umaku od gljiva

Hit-jelo u Švicarskoj

Zürcher Geschnetzeltes naziv je za švicarski specijalitet od komadića teletine pečene s gljivama u kremastom umaku. Najčešće se poslužuje s popečcima od krumpira koji se nazivaju rösti, ali i rižom, širokim rezancima ili pireom, piše Punkufer.

Sastojci za zürišku teletinu:

500 g teletine

2 žlice brašna

40 g maslaca

2 žlice maslinovog ulja

1 glavica luka

2 češnja češnjaka

7 svježih listova kadulje

200 g šampinjona

2,5 dl suhog bijelog vina

2,5 dl vrhnja za šlag bez šećera

sol, papar

Priprema:

Očistite meso od žilica pa ga narežite na trakice i pospite brašnom. U tavi zagrijte polovicu maslaca i ulja. Čim se maslac zapjeni, dodajte meso i kratko ga zapecite sa svih strana. Odložite na tanjur.

U tavu dodajte ostatak maslaca i ulja te popržite nasjeckani luk, češnjak i kadulju, a zatim dodajte i krupno narezane gljive. Dobro promiješajte i kada gljive počnu omekšavati, nastavite kuhati još oko 5 minuta.

Dodajte vino pa kuhačom dobro promiješajte dno tave da se rastope zapečeni mesni sokovi. Dodajte teletinu i kuhajte miješajući dok vino ne ispari. Smanjite vatru i kuhajte još 10 minuta.

Posolite i popaprite, a u posljednji trenutak dodajte vrhnje. Kad prokuha kuhajte 2 minute, a zatim maknite s vatre i poslužite.

Vaša reakcija na temu