U modernim kuharicama zanemarena su neka tradicijska, jednostavka, a hranjiva jela. Jedno od njih je i pašta-fažol. Recept kojim ćete ručak napraviti za 20 minuta prenosi Glas Istre.
Potrebno je:
- 2 male limenke graha
- 1 luk
- 100 g suhe slanine ili pancete
- 1 mrkva
- 2 šake sitne tjestenine po želji
- manja šalica oštrog brašna
- sol, papar, lovorov list
- 2 žličice slatke mljevene crvene paprike
Priprema:
Na ulju pržiti nasjeckan luk, mrkvu i slaninu.
Dodati ocijeđen i ispran grah, promiješati, zaliti vodom do vrha, začiniti po ukusu (vegeta, kocka za juhu, sol, papar, crvena paprika)
Dodati i lovorov list za bolju aromu.
Prokuhati 10-tak minuta, dodati brašno razmućeno sa malo vode kako bi se varivo zgusnulo i još kratko prokuhati.