Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
POVRATAK TRADICIJI Donosimo recept za pašta-fažol

POVRATAK TRADICIJI Donosimo recept za pašta-fažol

Ručak gotov za 20 minuta

U modernim kuharicama zanemarena su neka tradicijska, jednostavka, a hranjiva jela. Jedno od njih je i pašta-fažol. Recept kojim ćete ručak napraviti za 20 minuta prenosi Glas Istre.

Potrebno je:

- 2 male limenke graha

- 1 luk

- 100 g suhe slanine ili pancete

- 1 mrkva

- 2 šake sitne tjestenine po želji

- manja šalica oštrog brašna

- sol, papar, lovorov list

- 2 žličice slatke mljevene crvene paprike

Priprema:

Na ulju pržiti nasjeckan luk, mrkvu i slaninu.

Dodati ocijeđen i ispran grah, promiješati, zaliti vodom do vrha, začiniti po ukusu (vegeta, kocka za juhu, sol, papar, crvena paprika)

Dodati i lovorov list za bolju aromu.

Prokuhati 10-tak minuta, dodati brašno razmućeno sa malo vode kako bi se varivo zgusnulo i još kratko prokuhati.

Vaša reakcija na temu