Autorica knjige Simple Cake, Odette Williams tvrdi kako torta hrani dušu, a njena je priprema, vrsta meditacije jer se osjećate dobro zbog kreiranja nečega, kazala je za shape.com za koji je otkrila i recept za tortu od kokosa, prenosi Ordinacija.
Sastojci:
8 žličica otopljenog maslaca i dodatna količina za premaz lima
1 šalica kokosa
1 šalica brašna
1 žličica praška za pecivo
1/4 žličice soli
3/4 šalice šećera
2 jaja
2/3 šalice kokosovog mlijeka
Priprema:
U smjesu od brašna, praška za pecivo i soli dodajte kokos i šećer te izmiješajte, a u drugu posudu spojite jaja i kokosovo mlijeko te ih postepeno dodajte smjesi od brašna.
Potom dodajte i istopljeni maslac te miješajte dok smjesa ne postane glatka.
U, maslacem obložen i kokosom posut lim, istresite smjesu te je stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva.
Gotov kolač izvadite iz pećnice te ostavite na hlađenju deset minuta, a potom ga izvadite iz lima i ostavite da hladi na sobnoj temperaturi.
Za to vrijeme pripremite glazuru od jedne šalice šećera i 3 do 3,5 žličice kokosova mlijeka, ovisno o gustoći koju želite postići.
Potom na ohlađen kolač nanesite kremu od kokosa koju ćete potom posuti i kokosovim brašnom.