Poznati chef, Mate Janković, na svom je profilu objavio tutorial kako pripremiti pivca.
- U slučaju da svoju bolju polovicu nemate gdje izvesti za Valentinovo, pripremio sam tutorial kako pripremiti pivca. Posveti joj se znalački, budi Rambo u kuhinji, oduševi ju svojim umijećem. Nek svima okolo priča kako je tvoj pivac najbolji. Vodim te sokole kroz recept, spremam te za dan zaljubljenih kada će tvoj pivac ući u anale kao najbolji ikad. Ostat će pivca za drugi dan sretniče, al nije to ništa što vrijedna ruka ne može pretvoriti u nešto fino. Uzmi bilježnicu, dajem ti znanje, uči, vježbaj, još malo je ostalo - napisao je Janković.
Evo i tutoriala:
Na prvu, ovaj se pivac ne čini kao nešto posebno, ali sretniče ne beri brigu. Valja ga malo namočiti da iz njega izađe ono najbolje. Preko noći ga ostavi u otopini vode 5% soli i 2% šećera. To će mu omekšati meso. Dok to radiš, sjeti se večeri kad si upoznao svoju najdražu. Bila je to posebna noć kad si s ekipom u plišanom separeu pio Malibu Fantu. Ugledao si je kako u drugom separeu spava prijateljici na ramenu. Bila bi to ljubav na prvi pogled...da je samo gledala.
Drugi dan dobro obrisi pivca, malo mu potrimaj viškove. Makni vrhove krilaca, višak masnoće i Posoli hrbat iznutra, stavi u njega ružmarin, limun i ljutiku. To će pomoći tome da tvoj pivac mirise kad ga staviš na stol. Zatim se sjeti sretnice onomad kad si ju opet vidio u diskoteci Arkade i doplesao do nje uz ritmove Dr. Albana. Rasturao si se na Ic maj lajf dok ti se iz čase prolijevala Malibu Fanta. Uletio si joj hrabro sa 'o maco, di ćeš iza?'. Pogledala te blijedo i otišla u nepoznatom pravcu. Bilo je 4.56 ujutro. Nakon povraćanja, legao si dok se soba vrtila i mislio na nju.
Zatim obavezno podvezi pivca a la sado mazo. To će sretniče omogućiti da se ravnomjerno peče. Obavezno ostavi pivca kojih sat i po van prije pečenja. Zašto sretniče? Zato što ako ga staviš drito iz frižidera, on spusta temperaturu pečenja te dolazi do koagulacije proteina. Tj, pivac će ti biti previše žilav. Ti želiš da kad ona prvi put proba tvog pivca da to bude eksplozija okusa. Stavi peći u prethodno zagrijanu pećnicu na donju rešetku, 225 Celzija.
Zatim nareži malo ljutike, bijelog batata, mrkve i celera. Nek vidi kako si odlučio u svom životu okreniti novu stranicu. Posoli, popapri, stavi malo dimljene crvene paprike i kap ulja. Sjeti se prvog dejta šnjon. Ispalo je da ti mlađa sestra kojoj si prdio u glavu dok ste bili klinci nju zna. Sredila je da se nađete. Srećom, toliko si sretniče nebitan da se nije sjetila tvog Dr. Alban uleta.
I nakon nekog vremena tvoj je pivac spreman. Sjaji se, poziva na konzumaciju tako topao i caklast. Povrće je mekano i fino. Ali prije no što pivca razneseš u komade, valja ti sretniče napraviti umak s kojim ćeš preliti svog pivca. Sjeti se kako si dominirao na prvom dejtu dok si ispijao marelicu sa šlagom. Pričao si o autima i frendovima, i to ju je ful zanimalo.
Onaj pan jus od pivca i povrća izlij u jednu tavu, dodaj sok jednog limuna, dodaj i 2 žlice meda. To će umak zgusnuti, dati mu tijela i savršeno će se spojiti s tvojim pivcem.
Zatim dodaj žličicu ribanog đumbira i soy umak. Tvoj pivac zaslužuje samo najbolje, a tvoja draga zaslužuje samo najboljeg pivca. Zamiješaj malo umak po potrebi malo začini. Draga je već kod tebe, pita gdje je pivac? Nestrpljiva je. Odi, raznesi ga na komade.
Posluži joj ga elegantno, na tanjuru, mirišljavog i okupanog finim umakom. Uživajte u svakom zalogaju zaljubljeni. Dok sa zvučnika piće Bee Gees To love somebody, prepustite se hedonizmu ispijajući Matoševićevu crnu Grimaldu. Sretniče, sve sam ti omogućio, nek tvoj pivac pohara njena osjetila, nek ga pamti dovijeka. Ponovi ovaj recept svako malo. Pivac je zdrav, dijetan, a opet nudi puno zadovoljstva. Još je ostalo vremena do dana zaljubljenih sretniče. Ozbiljno shvati ovaj zadatak. Dobar tek.