Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay / ilustracija PRILOG ILI GLAVNO JELO Recept za zapečeni špinat

PRILOG ILI GLAVNO JELO Recept za zapečeni špinat

Može se dodati i sjeckana slanina

Kremast, hrskav i pun okusa! Zapečeni špinat može se poslužiti kao prilog ili glavno jelo za ljubitelje sira.

Slast pruža i sjeckana slanina, a, prema želji, možete dodati i malo chillija ili muškatnog oraščića. Neki kuhari će na sloj špinata rasporediti i bešamel umak, piše Punkufer

Sastojci za zapečeni špinat:

- 500 g špinata

- 100 g slanine

- 1 dl mlijeka

- 1 ljutika

- 1 češanj češnjaka

- 100 g krem sira

- 150 g sira (gauda)

- 50 g parmezana

- 2 žlice krušnih mrvica

- sol, papar.

Priprema zapečenog špinata:

Špinat očistite pa nasjeckajte i procijedite od viška vode. Zagrijte pećnicu za 200 stupnjeva Celzija.

Sitno nasjeckajte slaninu pa je kratko popržite. Zatim dodajte sitno sjeckanu ljutiku i pržite nekoliko minuta. Dodajte sjeckani češnjak pa kratko popržite, dok ne zamiriši. Dodajte špinat pa pržite uz miješanje minutu do dvije. Pomiješajte mlijeko i krem sir, sol i papar pa umiješajte u špinat. Kratko kuhajte uz miješanje.

Smjesu sa špinatom rasporedite na dno nauljene posude za pečenje pa ga pospite krušnim mrvicama, ribanim sirom i parmezanom. Pecite u pećnici oko 15-20 minuta. Poslužite toplo.

Vaša reakcija na temu