Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT 'Bolognese' iz pećnice

RECEPT 'Bolognese' iz pećnice

Brzi ručak

Složenac s mljevenim mesom i sirom idealno je rješenje za višak mesnog umaka. Priprema nije komplicirana, a dopušta i ponešto improvizacije pa se slobodno poigrajte sastojcima.

Volite li sir, količinu pojačajte dodatkom mozzarelle, a dobrodošli su i začini poput ljutih papričica ili mediteranskog začinskog bilja, piše punkufer

Sastojci za složenac s mljevenim mesom

250 g špageta

450 g mljevenog mesa

glavica luka

400 g umaka od rajčice

kockica maslaca

250 g svježeg sira

150 g sira za mazanje

kiselo vrhnje

150 g naribanog sira

sol, papar

Priprema složenca s mljevenim mesom

Zagrijte pećnicu na 180 °C i pristavite vodu za kuhanje tjestenine. Skuhajte tjesteninu, ali ne do kraja. Neka ostane malo tvrđa.

Nasjeckajte luk i pirjajte ga dok ne postane staklast pa dodajte mljeveno meso i pržite desetak minuta. Dodajte umak od rajčice pa pirjajte dok se malo ne reducira. Posolite i popaprite prema ukusu.

Odvojite polovicu kockice maslaca pa namastite vatrostalnu posudu, dodajte polovicu špageta.

Pomiješajte vrhnje, svježi sir i sir za mazanje pa premažite preko špageta. Dodajte preostalu tjesteninu i listiće maslaca pa mljeveno meso.

Pecite oko pola sata, a 15 minuta prije kraja pospite naribanim sirom.

Vaša reakcija na temu