Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Recept: Brzo gotova tjestenina s gljivama

Recept: Brzo gotova tjestenina s gljivama

Želite li pripremiti vegetarijansku verziju, izbacite pancetu

Nemate ideju što kuhati za ručak ili ranu večeru i uz to ne želite provesti puno vremena u kuhinji nakon napornog radnog dana? Ovaj recept idealan je za vas.

Fino, a jednostavno jelo koje danas donosimo jest tjestenina s gljivama. U receptu su šampinjoni, ali po želji ih možete zamijeniti i nekom drugom vrstom. Želite li pripremiti vegetarijansku verziju, izbacite pancetu.

Potrebni sastojci:

450 g tjestenine

400 g šampinjona

100 g sitno sjeckane pancete

1 luk

4 žlice kiselog vrhnja

40 g parmezana

1 žlica maslaca

2 režnja češnjaka

250 ml vina

2 žlice peršina

Sol, papar

Priprema:

Stavite kuhati tjesteninu. Za to vrijeme istopite maslac na tavi, dodajte sjeckani luk, a nakon nekoliko minuta i češnjak. Kad je to gotovo, stavite pancetu. Nakon nekoliko minuta dodajte i gljive, narezane na ploške. Sve skupa pržite 10-ak minuta, a zatim dodajte vino i kuhajte dok ono ne ispari. Dodajte začine, a na kraju tjesteninu i nekoliko žlica vode u kojoj se kuhala. Stavite kiselo vrhnje, parmezan i peršin. Sve dobro promiješajte i poslužite toplo, piše Večernji list.

Vaša reakcija na temu