Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash Recept: Namaz od tikvica

Recept: Namaz od tikvica

Dobar tek!

Evo recept za fini namaz od povrća, vrhnja i jaja, javlja N1.

Sastojci:

– 1 tikvica

– 1 glavica crvenog luka

– 2 češnja češnjaka

– 2 tvrdo kuhana jaja

– 2 žlice maslinovog ulja

– 1 svežanj peršina

– 2 žlice kiselog vrhnja

– 1 žlica limunovog soka

– malo ljute paprike u prahu

– sol, biber

Priprema:

Opranu i očišćenu tikvicu sitno naribati, ovlaš posoliti i ostaviti da odstoji oko 10 minuta, a zatim je ocijediti.

Sitno isjeckati crveni i bijeli luk.

Kuhana jaja narezati na sitne kockice. Peršin također sitno nasjeckati.

Na ulju propržiti i jedan i drugi luk, dodati tikvice, pa dinstati na umjerenoj temperaturi uz miješanje sve dok ne ispari višak tekućine.

Ohlađenu smjesu od tikvica pomiješati s narezanim jajima i peršinom.

Dodati kiselo vrhnje, pa namaz začiniti limunovim sokom, ljutom paprikom, solju i biberom.

Dobar tek!

Vaša reakcija na temu