Recept za baznu smjesu pomoću koje možete pripremiti najslasnije američke palačinke je tu!
Američke palačinke od naših se razlikuju ponajprije po debljini i veličini. Kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra. Dok su još vruće, premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom. Na takav način ostaju sočne, spužvaste i tope se u ustima. Javorov sirup može se zamijeniti medom, a popularne su i američke palačinke s omiljenim čokoladnim namazima, domaćim karamelom ili voćem, piše Miss Gastro.
Sastojci:
- 200 g brašna
- 1 paketić praška za pecivo
- 1 žličica soli
- 1 žlica šećera
- 250 ml mlijeka
- 1 jaje
- 3 žlice otopljenog maslaca.
Priprema:
U posudi najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.
U sredini napravite rupu pa dodajte mlijeko, jaje i otopljeni maslac.
Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu.
Ako je potrebno, dodajte još mlijeka ili brašna.
Kockicom maslaca premažite zagrijanu tavu pa na njoj pecite manje i deblje palačinke.
Pecite dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane, minutu do dvije.