Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash RECEPT Američke palačinke

RECEPT Američke palačinke

Dok su još vruće, premazuju se s malo maslaca

Recept za baznu smjesu pomoću koje možete pripremiti najslasnije američke palačinke je tu!

Američke palačinke od naših se razlikuju ponajprije po debljini i veličini. Kada se ispeku, one su debele oko pola centimetra. Dok su još vruće, premazuju se s malo maslaca, slažu jedna na drugu, a onda se, klasično američki, preliju javorovim sirupom. Na takav način ostaju sočne, spužvaste i tope se u ustima. Javorov sirup može se zamijeniti medom, a popularne su i američke palačinke s omiljenim čokoladnim namazima, domaćim karamelom ili voćem, piše Miss Gastro.

Sastojci:

- 200 g brašna 

- 1 paketić praška za pecivo

- 1 žličica soli

- 1 žlica šećera 

- 250 ml mlijeka

- 1 jaje

- 3 žlice otopljenog maslaca. 

Priprema:

U posudi najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sol i šećer.

U sredini napravite rupu pa dodajte mlijeko, jaje i otopljeni maslac. 

Miješajte dok ne dobijete gustu smjesu. 

Ako je potrebno, dodajte još mlijeka ili brašna. 

Kockicom maslaca premažite zagrijanu tavu pa na njoj pecite manje i deblje palačinke. 

Pecite dok ne poprime zlatnu boju sa svake strane, minutu do dvije.

Vaša reakcija na temu