Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Bakalar na bjanko (bijelo)

RECEPT Bakalar na bjanko (bijelo)

Idealan za post

Krajnji je čas da isplanirate ručak za Veliki petak. Za post uoči Uskrsa nema boljeg izbora od bakalara na bjanko ili bijelo. Index donosi jednostavan recept. Za pripremu će vam trebati sveukupno oko 2 sata.

Sastojci za šest porcija:

1sušeni bakalar, namočen u vodi najmanje 24 sata

4 režnja češnjaka

500 ml maslinovog ulja

3 krumpira

sol, bijeli papar

svježi kruh za posluživanje

Priprema:

Sušeni bakalar koji je bio namočen u vodi najmanje 24 sata kuhajte u posoljenoj vodi dok ne omekša i odvaja se od kosti.

U istoj vodi u kojoj se kuhao bakalar skuhajte oguljeni krumpir narezan na četvrtine.

Bakalar očistite od kosti da ostane samo čisto meso. Kuhani krumpir ocijedite.

U dublju posudu ili lonac stavite očišćeni bakalar, posolite i popaprite pa lupajte drvenim batom da nastane glatka smjesa.

Malo po malo dodajte maslinovo ulje, a onda i skuhani izgnječeni krumpir.

Sve ovo možete napraviti i štapnim mikserom ukoliko želite dobiti glatki namaz kojeg ćete poslužiti uz svježi kruh.

Vaša reakcija na temu