Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Bakalar s kupusom i lukom iz pećnice

RECEPT Bakalar s kupusom i lukom iz pećnice

Ukusno i zdravo

Bakalar, kupus i luk pripremljeni na ovaj način, daju jedno jednostavno, ukusno i zdravo jelo, pišu Fini recepti.

Sastojci:

kupus, 1 glavica bijeli, svježi

bakalar, 600 g u filetima

luk, 4 glavice ljubičastog

maslac, 60 g

bijelo vino, 200 ml suhog

sol i papar (svježe mljeveni)

Priprema:

Kupus narežemo na trakice, a glavice luka na osmine.

U ugrijanu tavu stavimo polovicu maslaca i pričekamo da se rastopi.

Zatim dodamo komade luka i pržimo ga na srednje jakoj vatri, povremeno miješajući.

Nakon 10-ak minuta ulijemo cca. 100 ml vode, dodamo trakice kupusa i povrće pirjamo na srednje jakoj vatri 10-ak minuta, povremeno miješajući.

Potom polovicu pirjanog povrća premjestimo u namašćenu vatrostalnu posudu, začinimo ga solju i paprom, preko njega rasporedimo filete bakalara te i njih začinimo solju i paprom, prekrijemo ih preostalim pirjanim povrćem te i njega začinimo solju i paprom, prelijemo bijelim vinom, posipamo preostalim maslacem i stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 30 minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Vaša reakcija na temu