Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Bakalar s umakom od crnog grožđa

RECEPT Bakalar s umakom od crnog grožđa

Brzo, ukusno i lagano jelo

Brzo, ukusno i lagano jelo svidjet će se pravim gurmanima, a pogotovo umak, koji mu daje poseban 'štih', pišu Fini recepti.

Sastojci:

bakalar, 500 g (fileta)

grožđe, 300 g crnog

sok od grožđa, 120 ml

glatko brašno, 50 g

ružmarin, 2 grančice

limun, 1

češnjak, 1 režanj

maslac, 20 g

ekstra djevičansko maslinovo ulje

sol i papar

Upute:

Filete bakalara začinimo solju i paprom, uvaljamo u brašno, otresemo, stavimo u tavu na zagrijano maslinovo ulje, dodamo grančice ružmarina i filete pržimo s obje strane do zlatno žute boje.

Za to vrijeme iz limuna iscijedimo sok, češnjak narežemo na listiće, a zrna crnog grožđa odvojimo od peteljke, prepolovimo ih i žličicom otkoštimo.

Pržene filete bakalara izvadimo na toplo, izvadimo i grančice ružmarina, a na masnoću od prženja ulijemo limunov sok, dodamo prepolovljena zrna grožđa, listiće češnjaka i pržimo dvije, tri minute. Zatim ulijemo sok od grožđa i pričekamo da zavri.

Nakon dvije, tri minute ugasimo vatru, umiješamo maslac i umak je gotov.

Na tanjure stavimo pržene filete ribe, prelijemo umakom i poslužimo.

Vaša reakcija na temu