Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay RECEPT Balancana s pomom i mozzarellom iz pećnice

RECEPT Balancana s pomom i mozzarellom iz pećnice

Zdrav obrok koji se brzo priprema

Atraktivni i ukusni tornjići od patlidžana i rajčica, prekriveni rastopljenom mozzarellom zdrav su obrok koji možete pripremiti jako brzo - za svega 40-ak minuta, pišu Fini recepti.

Sastojci za 4 osobe:

2 patlidžana

4 rajčice

300 g mozzarelle

10 listića svježeg bosiljka

10 listića svježeg origana

maslinovo ulje

sol

Priprema:

Patlidžane operemo, očistimo i narežemo na ploške debljine jedan i pol cm.

Premjestimo ih na lim za pečenje, prekriven papirom za pečenje, posolimo ih, premažemo maslinovim uljem te stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 20 minuta. Zatim ih izvadimo iz pećnice i pričekamo da se ohlade.

Za to vrijeme rajčicu i mozzarellu narežemo na ploške, a origano i bosiljak nasjeckamo.

Svaku plošku patlidžana posipamo sjeckanim origanom, pokrijemo ploškom rajčice, posolimo, ponovo stavimo plošku patlidžana, začinimo sjeckanim bosiljkom, pokapamo s malo maslinovog ulja, i na kraju prekrijemo ploškama sira mozzarelle.

Tako pripremljeno povrće stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 180°C, 5-6 minuta.

Jelo je gotovo i možemo ga poslužiti.

Vaša reakcija na temu